Telefon kilidi dudak okuma yöntemiyle açılabilecek

iphone şifresi
iphone şifresi

Akıllı telefonlar için geliştirilen yeni teknoloji sayesinde, dudak okuma hareketleriyle kolay ve hızlı bir şekilde telefonların kilitleri açılabilecek.

Telefon numaraları, fotoğraflar, notlar ve daha nicesi... Artık akıllı telefonlarda eskisinden çok daha fazla kişisel veri bulunuyor. Dolayısıyla bu noktada telefon üreticileri hem donanımsal hem de yazılımsal olarak özel çözümler sunmaya çalışıyor. Geçtiğimiz yıllarda yalnızca dört haneli basit şifreler ile korunan cihazlarda, artık parmak izi okuyucu ve göz tarayıcı gibi üst düzey güvenlik önlemleri yer alıyor. Ancak bu güvenlik çözümleri de yeterli gelmiyor olacak ki şirketler çıtayı daha da üst seviyeye çıkartıyor.
Parmak izi okuyucu tarihe karışabilir
Yeni geliştirilen çözüm, cihazların kilidinin yalnızca dudak okuma hareketleriyle açılabilmesi üzerine kurulu. Yani artık kullanıcıların dudak hareketleri, telefonların kilitlerinin açılması için yeterli olacak. Daha önce kullanıcı tarafından tanımlanan herhangi bir kelime ya da cümle, telefonun ön kamerası sayesinde analiz edilecek ve dudak hareketleri kayıt altına alınacak. Akabinde şifre doğrulaması için aynı kelime ya da cümleyi söylemeniz yeterli. Doğruluk analizi yine ön kamera tarafından yapılıyor ve kilit açılıyor.
Parmak izi okuyucu tarihe karışabilir Yeni geliştirilen çözüm, cihazların kilidinin yalnızca dudak okuma hareketleriyle açılabilmesi üzerine kurulu. Yani artık kullanıcıların dudak hareketleri, telefonların kilitlerinin açılması için yeterli olacak. Daha önce kullanıcı tarafından tanımlanan herhangi bir kelime ya da cümle, telefonun ön kamerası sayesinde analiz edilecek ve dudak hareketleri kayıt altına alınacak. Akabinde şifre doğrulaması için aynı kelime ya da cümleyi söylemeniz yeterli. Doğruluk analizi yine ön kamera tarafından yapılıyor ve kilit açılıyor.
Akıllı telefon üreticilerinin harekete geçmesi şart
Şu anda teori aşamasındaki bu şifreleme yönteminin pratik kullanıma geçebilmesi için akıllı telefon üreticileri tarafından benimsenmesi gerekiyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >