Ter kokusunu tespit eden dedektör satışa çıktı

Ter kokusunun tespiti teknolojiyle mevcut.

Fazla terlemek, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin de üzerine çıkabildiği yaz aylarında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri. Bu durumun yarattığı en büyük problem ise tarihe karışmak üzere…

Japon kamera, yazıcı ve ses ürünleri üreticisi Konica Minolta mühendisleri tarafından geliştirilen cihaz ile bir büyük sorunu ortadan kaldırmaya çalışacak. Japonya’nın en yaratıcı ve en üretken markalarından biri olarak gösterilen şirket, Kunkun Body adlı bir cihaz ile vücut kokularını ölçerek kötü koku yayılıp yayılmayacağını ölçecek. Geçtiğimiz hafta satışa çıkan cihaz bir uygulama üzerinden mobil olarak da kontrol edilebilecek.

Ter kokusunu tespit edebilen cihaz akıllı telefon ile de entegre durumdaydı.
Ter kokusunu tespit edebilen cihaz akıllı telefon ile de entegre durumdaydı.

Kunkun Body, koltuk altı, baş, kulak arkası ve ayak gibi noktalara tutulduğunda oradaki koku seviyesini ve türünü belirleme yeteneğine sahip. Vücudun bu bölümlerinden yayılan koku rahatsız edici bir seviyeye ulaştığında özel bir bildirim sistemiyle kullanıcılar uyarılıyor. Özellikle yazları, kalabalık yerlerde büyük problemler yaratan ter kokusu Japon firma sayesinde tarihe karışabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >