Tesla, 11 bin Model X'i geri çağırıyor

Tesla Model X
Tesla Model X

Tesla, SUV aracı Model X’de koltuk sorunu tespit ettiği için 11 bin tanesini geri çağırıyor. Geri çağırılan 11 bin aracın sadece yüzde 3’ünün problemli olduğu belirtildi.

Model X ile büyük bir beğeni toplamayı başaran Tesla, elektrikli SUV aracın satışlarında da istediği rakamlara yaklaşmıştı. 11 bin Model X’i geri çağıracağını duyuran Tesla, bu araçların sadece yüzde 3’ünde bir problem olduğunu da ayrıca belirtti.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi uyardı

Çağrılma sebebi olarak arka koltuklardaki kilitlenme sistemi gösterildi. Bu sorunun olası bir kazada yolcuların hayatını riske atacağı belirtilirken geri çağrılan araçlar 28 Ekim 2016 ile 16 Ağustos 2017 tarihleri arasında üretilenler oldu.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi Tesla Model X’in bağımsız olarak yapılan güvenlik testlerinde iyi dereceler elde ettiğini ancak test sonucunda arka koltuklardaki bazı kabloların ayarlanması gerektiğini belirtti.

Arka kapılardaki bu problemin halledilmesi maksimum 10 dakika sürecek.
Arka kapılardaki bu problemin halledilmesi maksimum 10 dakika sürecek.

Bugüne kadar hiçbir kazaya neden olmayan bu sorunun daha önce de benzer şekilde yaşandığını ve Tesla’nın 2016 yılının Nisan ayında 2500 aracını geri çağırdığını da hatırlatalım.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >