Tesla, Maxwell Technologies'i satın alarak batarya yatırımlarını artırıyor

Tesla
Tesla

Elektrikli otomobiller için büyük önem taşıyan batarya teknolojileri, Tesla'nın sürekli gelişim gösterdiği bir konu. Şirket son olarak Maxwell Technologies satın almasıyla bu alanda daha da güçleniyor.

Elektrikli otomobil üreticileri için en önemli bileşenlerden biri batarya. Tesla'nın bu alana sürekli yatırım yapmasının sebebi de doğal olarak kapasiteyi artırmak istemesi.

Hem farklı bölgelerde kurulan fabrikalar hem de yeni satın almalar bataryaüretimi için büyük önem taşıyor. ABD'li elektrikli otomobil üreticisi, bu kez de San Diego merkezli Maxwell Technologies'i bünyesine katıyor.

Bu satın almadan sonra Tesla'nın batarya tarafında daha da güçlenmesi bekleniyor.
Bu satın almadan sonra Tesla'nın batarya tarafında daha da güçlenmesi bekleniyor.

Toplamda 218 milyon dolar karşılığında gerçekleşecek olan satın almanın her iki şirketin yönetim kurulu tarafından onaylandığı belirtiliyor. Öte yandan satın almanın tamamlanmasının 2019 ikinci çeyreğini bulabileceği konuşuluyor.

Tesla'nın konuyla alakalı kısa açıklaması şu şekilde:

  • Her zaman için mantıklı ve Tesla'nın sürdürülebilir enerjiye geçişini hızlandıracak hamleler yapmaya çalışıyoruz.

Tesla'nın Maxwell Technologies'i satın almasının sebebi ne?

Tamam; bataryateknolojilerini ileri götürmek ve üretim adetlerini artırmak için yeni satın almanın önemi büyük. Ama satın bunlara ek olarak enerji depolama ve güç dağıtım teknolojileri için de büyük anlam ifade ettiği söyleniyor.