Tesla, V3 Supercharging ile şarj süresini yarıya indirmeyi vadediyor

Tesla Supercharger
Tesla Supercharger

Tesla, şimdilik yalnızca Kaliforniya'da 'beta' süreciyle aktif ettiği V3 Supercharging istasyonuyla eskiye oranla şarj dolum süresini yarı yarıya azaltıyor. Ayrıntılar haberimizde:

Tesla, elektrikli otomobillerin şarj süresini düşürmek için yeni teknolojiler geliştiriyor. Tanıtılan üçüncü nesil Supercharge istasyonlarıyla şarj süresi önemli oranda azalıyor. Hatta yapılan ölçümler bu yeni sistemin şarj dolumu sırasında yarı yarıya zaman kazandırdığını gösteriyor.

Yeni istasyonlarla şarj süresi yarı yarıya azalıyor

Yeni sıvı soğutmalı kablo tasarımı sayesinde enerji 250 kW'a çıkıyor ve birden fazla araç arasında bölünmek zorunda kalmıyor. Bu da doğal olarak şarjın çok daha kısa sürede dolmasını sağlıyor.

Bu gece Freemont'ta aktif edilen V3 Supercharger istasyonları henüz beta aşamasında. Yani hatalar analiz edilip bunun üzerine geliştirmeler yapılıyor. Fakat birkaç hafta içinde 12 binden fazla Supercharger V2 noktasının 145kW'a yükseltileceği ve böylece daha hızlı şarj işleminin gerçekleşeceği biliniyor. Tabii bu aşamadan sonra aynı istasyonların bir sonraki nesil olan V3'e yükseltilmesi söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >