Tesla’nın son fonksiyonu: 'Nefes aldırıyor'

Tesla Model S, Kaliforniya'da hayat kurtaracak...

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaleti, ‘yaban yangınları’ adı verilen ve hem çevreyi hem de insanları büyük ölçüde etkileyen bir felaketle karşı karşıya. Bu yangınlar sonrası oluşan zararlı hava haftalardır konuşulurken çözüm beklenmedik bir adresten geldi. Tesla, yeni sistemiyle devreye girerek Kaliforniya halkına nefes aldırıyor…

ABD’nin en büyük eyaletleri arasında yer alan Kaliforniya’yı etkisi altına alan ve büyük zararlar bırakan ‘yaban yangınları’ etkisini artırarak devam ediyor. Can kaybının 40 seviyelerine geldiği yangında kaybolan onlarca farklı vatandaşa da halen ulaşılamıyor.

Rüzgarın etkisiyle yayılmaya devam eden ve yaklaşık 450 kilometrelik bir alana ulaşan yangın, Kaliforniya tarihinde en çok ölüme yol açan yangın olarak kayıtlara geçti Yangınlar nedeniyle başta Paradise kasabası olmak üzere, bölgedeki yaklaşık 7 bin yapının hasar gördüğünü de hatırlatalım.

Kaliforniya yangınlarında, acı verici insan ölümleri dışında onlarca farklı bina ve iş yeri de zarar gördü.
Kaliforniya yangınlarında, acı verici insan ölümleri dışında onlarca farklı bina ve iş yeri de zarar gördü.

'Nefesinizi kurtarın!'

Kaliforniya yangınları sürecinde ortaya çıkan maddi hasarlar bir yana yangınlar sonucu oluşan kötü ve zararlı hava da birçok insanın sağlığını tehdit eden bir hal almıştı. Şehirde maskelerle gezmen zorunda kalan vatandaşların imdadına ise enteresan bir şirket yetişti. Tesla, ‘nefesinizi kurtarın’ temalı bir bildiri sonrası faaliyetlerine başladı.

Yardım hamlesi bizzat Elon Musk'tan!
Yardım hamlesi bizzat Elon Musk'tan!

Tesla nasıl yapıyor?

Tesla’nın Model S’lerinde bulunan bioweapon defense mode (biyolojik silah savunma modu) Kaliforniya halkı için ‘kurtarıcı’ oldu. Aracın içinde bulunan sistem aktif hale getirildiğinde SUV tipindeki araç dışarı temiz hava püskürtmeye ve virüs, bakteri, duman gibi zararlı bileşenleri ortamdan uzaklaştırmaya başlıyor. Tesla’nın Model S ile gerçekleştirdiği bu hamle, Elon Musk’ın talimatıyla gerçekleştiriliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >