Tesla'nın yenilenmiş navigasyon sistemi kullanıma sunuluyor

Tesla
Tesla

Elon Musk, Tesla Haritalar'ın yenilenen versiyonunun bu hafta sonu aktif hale getirileceğini duyurdu. Şimdilik ayrıntılar bilinmese de yeni navigasyon sisteminin kökten güncelleneceği ifade ediliyor.

Facebook veri sızıntılarının ortaya çıkmasından sonra bir Türk takipçinin tek tweet'i üzerine SpaceX ve Tesla'nın Facebook sayfalarını tamamen silen Elon Musk, birkaç gün önce sosyal medyanın gündemine oturmuştu. Radikal kararları hızlı bir şekilde alan Musk, kısa süre önce attığı tweet'le Tesla otomobillerdeki navigasyon sisteminin hafta sonu güncelleneceğini duyurdu.

Tesla Haritalar üzerinden konum bilgilerine erişilebildiği gibi, bölgedeki Tesla servis noktaları ve şarj istasyonları da görüntülenebiliyor.
Tesla Haritalar üzerinden konum bilgilerine erişilebildiği gibi, bölgedeki Tesla servis noktaları ve şarj istasyonları da görüntülenebiliyor.

Köklü değişiklikler sunuluyor

Tesla CEO'su, şu anda beta aşamasındaki bu güncelleme paketinin sürekli olarak güncelleneceğini ve değişeceğini özellikle belirtiyor. Mevcut sistemde küçük iyileştirmeler yerine Tesla Haritalar'ın köklü yenilikler için tamamen gözden geçirildiğini de ifade ediyor.

Güncellemeyle sunulacak yenilikler şimdilik bilinmiyor. Ama Tesla Haritalar'ın yepyeni bir yönlendirme motoruyla geleceği biliniyor. Aslına bakılırsa bu adımla kullanıcıların en çok şikayet ettiği sorun da ortadan kaldırılıyor.

Elon Musk, geçen yıl sonun attığı bir tweet'te de aslında güncellemeyle önemli değişiklikler sunulacağını ifade etmişti.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >