Türkçe Google Asistan bu sene geliyor

Google Asistan
Google Asistan

Google Asistan'ın Türkçe versiyonu için çalışmalar devam ediyor. Son olarak Google, e-postayla Beta programına katılım için gerekli davetiyeleri kullanıcılara ulaştırmaya başladı. Detaylar haberimizde:

Geçen sene Galaxy S8 ve Galaxy S8+ akıllı telefonlarla Bixby sanal asistanı sınırlı kitle için aktif eden Samsung, aradan geçen süreçte yapay zekâ desteğiyle önemli bir yol katetmiş durumda. Elbette Google; Apple ve Microsoft gibi şirketler de bu alandaki çalışmalarına devam ediyor. Son olarak, en başarılı sanal asistanlar arasında gösterilen Google Asistan'ın ülkemize gelişi için önemli bir adım atıldı.

Google Asistan'ın yapay zekâ sayesinde önümüzdeki dönemlerde çok daha kararlı ve sağlıklı bir yapıya kavuşması bekleniyor.
Google Asistan'ın yapay zekâ sayesinde önümüzdeki dönemlerde çok daha kararlı ve sağlıklı bir yapıya kavuşması bekleniyor.

Beta kayıtları başladı

Birkaç hafta önce düzenlenen Google I / O Geliştiriciler Konferansı kapsamında Google Asistan'ın resmen Türkçe dil desteğine kavuşacağı açıklanmıştı. Akabinde şimdi de Türkçe versiyon için Beta kayıtları başlatıldı. Hatta Google, e-postayla Beta programına katılım için gerekli davetiyeleri kullanıcılara ulaştırmaya başladı bile...

Kullanıcıların geri bildirimlerinin toplanmasının ardından Google Asistan'ın Türkçe olarak herkesin kullanımına sunulacak gibi görünüyor. Bu da esasında 2018 sonuna karşılık geliyor. Zamanında Siri'de yaşanan komik durumların Google Asistan'ın başına da geleceğini tahmin etmek hiç zor değil. : )

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >