Türkiye'nin 'mobil trafiği' büyüyor

Dönüşen dünyada ‘web kavramı’ yerini mobil içeriklere bırakıyor.
Dönüşen dünyada ‘web kavramı’ yerini mobil içeriklere bırakıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yayınlanan Pazar Verileri Raporu’na göre Türkiye’de sağlanan mobil trafik bir yıl içerisine %2.7 oranında artış görüldü.

Türkiye’nin mobil trafiği geçtiğimiz yılın aynı döneminde yani üçüncü çeyreğinde, 2017 yılının aynı dönemine göre tam %2.7 oranında artarak 68,9 milyar dakikaya ulaştı. Bir önceki yıl 67.13 milyardakika olan trafik süresi artış eğilimiyle dikkat çekmeyi başarıyor. Bunun dışında Temmuz-Eylül 2018 döneminde gerçekleşen mobil trafik, yılın ikinci çeyreğine göre %2 artış gösterdi.

Değerlendirme, işletmeci başlığı altına indirgendiğinde kullanımı en çok artan operatörün Turkcell olduğu gözlemlenebiliyor. 2018 yılının üçüncü çeyreğinde, 2017 yılına göre Turkcell'in mobil trafiği yüzde 3,7, Türk Telekom'un mobil trafiği ise yüzde 2,3 arttı. Vodefone ise son bir sene içerisinde bir düşüş yaşadı ve trafiğinde yüzde 2.2 gerileme gözlemlendi.

Akıllı telefon gerçeği, birçok farklı alanda hissedilir duruma ulaştı.
Akıllı telefon gerçeği, birçok farklı alanda hissedilir duruma ulaştı.

Zirvede Almanya yer alıyor

2018 yılının üçüncü çeyreğinde mobil şebekelerden en çok trafik gönderilen ülkeler arasında Almanya ilk sırada. Almanya'yı İngiltere, Rusya, Suudi Arabistan ve Hollanda takip ediyor. En fazla trafik alınan ülkeler sıralamasında da tahmin edeceğiniz üzere Almanya yine ilk sırada. Listede bulunan diğer ülkeler ise sırasıyla Avusturya, Rusya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Fransa.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >