Twitter, kuralları ihlâl edenlerin mavi tiklerini geri alacak

Twitter
Twitter

Geçen hafta onaylı hesap sürecini ikinci bir duyuruya kadar askıya alan Twitter; yeni yapılan açıklamayla birlikte kuralları ihlal eden kişilerin mavi tiklerinin geri alınacağını duyurdu.

Geçen hafta açıklama yapan Twitter CEO'su Jack Dorsey, Twitter için onaylı hesapsürecini durduklarını ve bir süre boyunca kullanıcılara mavi tik verilmeyeceğini açıklamıştı. İlk aylarda moda, medya, yönetim, iş dünyası ve diğer özel durumlarda verilen Twitteronaylıhesap sisteminin kapsamı son dönemlerde önemli oranda genişletilmiş durumda.

Kasım 1976 doğumlu CEO Jack Dorsey; Twitter'ın yanı sıra mobil ödeme şirketi Square'in de kurucusu.
Kasım 1976 doğumlu CEO Jack Dorsey; Twitter'ın yanı sıra mobil ödeme şirketi Square'in de kurucusu.

Ancak, şirket CEO'sunun yaptığı bu açıklama mavi tik almak isteyen ve onay bekleyen kullanıcıları hayli üzdü. Twitter, onaylı hesaplarda ortaya çıkan bazı sorunlar sebebiyle bu hizmetin bir süre verilmeyeceği de açıklananlar arasındaydı. Ancak en önemli hususlardan biri ise Twitter'ın mavi tik sürecini askıya almasının önündeki sebep... Sosyal medya ajanslarının bu sistemi kötü kullanıyor oluşu, bilhassa son aylarda tabir-i caizse Twitter'ı çileden çıkarmış durumda.

Onaylı hesaplar konusunda hayli hassas davranmaya başlayan Twitter, bu kez de kuralları ihlâl eden kişilerin hesaplarındaki mavi tiklerin geri alınacağını ifade edildi. Konuyla ilgili şu açıklama da yapıldı:

  • Onaylanmış hesaplara servis üzerinde daha belirgin bir görünüm kazandırmamız bu algıyı kuvvetlendirdi. Soruna yönelik daha önce birtakım çözümler geliştirdik. Ancak bunu yapmamız gereken ilk iş konumuna getirmedik.

Twitter'daki mavi tik, özellikle sahte hesaplar sebebiyle sıkıntıya düşen kullanıcılar için büyük önem taşıyor.Twitter, onaylı hesaplardaki "profillerin" Temmuz 2016'dan bu yana hayli kötüleştiğine dikkat çekiyor. Dolayısıyla yapılan açıklamalar, Twitter'ın aslında bu noktada suçunu kabul ettiğini ortaya çıkarıyor. Zira sosyal medyaajansları aracılığıyla kolaylaştırılan "mavi tik" onayı alma süreci şirketin başına dert oldu. Önümüzdeki dönemlerde nasıl bir reform uygulanacağı bilinmiyor. Ancak yaşanan tüm bu sıkıntılar göz önünde bulundurulduğunda mavitik konusunda hassas olunması gerektiği aşikar.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >