Twitter'da mavi tik sahipleri için yeni inceleme kriterleri geliyor

Twitter onaylı hesap
Twitter onaylı hesap

Onaylı hesap sürecini askıya alan Twitter, rozetli kullanıcılar için ek değerlendirme kriterlerini devreye sokuyor. Şirket artık gerçek hayatı da değerlendirmeye hazırlanıyor.

Twitter, onaylı hesapların herkese açılmasının ardından tüm kullanıcılar için mavi tik hizmetini başlatmıştı. Elbette bu hususta çeşitli prosedürler var; ilk dönemlerde yalnızca moda, medya, yönetim ve iş dünyası gibi alanlardaki kullanıcılara verilen rozetlerde şu anda yelpaze biraz daha genişletilmiş durumda.

Son olarak, şirketin CEO'su Jack Dorsey, yaptığı açıklamayla Twitter için onaylı hesap sürecini askıya aldıklarını bildirmişti. Mavi tik sürecinin askıya alınmasının önündeki en önemli sebep ise sosyal medya ajanslarının sistemi kötüye kullanmaları geliyor.

Twitter; bundan böyle mavi tık için değerlendirme kriterlerine "çevrimdışı durumları" da ekliyor.
Twitter; bundan böyle mavi tık için değerlendirme kriterlerine "çevrimdışı durumları" da ekliyor.

Üstelik Twitter onaylı hesap konusunda kuralları ihlâl eden profillerin rozetleri de geri alınıyor. Önümüzdeki dönemlerde konuyla ilgili olarak nasıl bir düzenleme yapılacağı bilinmese de şimdilik yaşanan bu sıkıntılar eşiğinde mavi tik konusunda şirketin hayli hassas davrandığı aşikar.

Twitter, son yaptığı açıklamayla birlikte mavitik için kullanıcıların çevrimdışı davranışlarını da izleyeceğini bildirdi. Yani artık yalnızca sosyal medya ya da internetteki davranışlar değil; gerçek hayattaki davranışlar da göz önünde bulundurulacak. Kısacası Twitter'ın artık onaylı hesap konusunda çok daha hassas olacağı aşikar. Yani artık Twitter topyekün bir

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >