Twitter'da yeniden kronolojik sıralama dönemi başladı

Twitter
Twitter

İki yıldır en fazla beğeni ve etkileşim alan popüler tweet'leri en tepede listeleyen Twitter, bundan böyle iOS tarafında kullanıcılara seçim şansı sunuyor. Detaylar haberimizde

Sosyal ağlar köklü değişikliklerle sık sık gündeme geliyor. Bunun en son örneği ise Twitter. En son iki yıl önce değişen tweet'lerin listelenme biçimi şimdi tekrardan farklılaşıyor. Kurulduğundan 2016'ya kadar ters kronolojik bir sıralama sunan servis, bu tarihten sonra ise popüler tweet'lerin en tepede listelenmesini sağlamıştı. Ancak bu yeni güncelleme 'en son gönderilerin en başta' gelmesini sağlıyor.

Artık Twitter'ın iOS uygulamasında sıralamaya dair seçim yapılabiliyor.
Artık Twitter'ın iOS uygulamasında sıralamaya dair seçim yapılabiliyor.

Son iki yılda en çok etkileşim alan içeriklerin listelenmesi birçok kullanıcıyı memnun etmişti. Yani bu sistem aslına bakılırsa hem tasarım hem de işlevsellik anlamında epey başarılı görülmüştü. Ancak konuyla ilgili uzun süredir düşünüp taşınan Twitter, tweet'lerin listeleme biçimini tekrardan 'ters kronolojik' sisteme çeviriyor. Daha doğrusu bunun için ek bir seçenek sunuyor. Böylece kullanıcılar iki farklı yöntemi de tercih edebiliyor.

Twitter iOS uygulamasında sağ üst kısımda yer alan parıltı simgesiyle bu işlemi gerçekleştirmek mümkün hale geliyor. Yani bu ikona tıklandığında popüler ya da ters kronolojik sıralamayla tweet görüntülenebiliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >