UBER benzeri araçtaki ölüm yeni önlemler getirdi

UBER yeni güvenlik önlemleri aldı.

Bir üniversite öğrencisinin UBER aracı zannederek farklı bir araca binmesi ve sonrasında öldürülmesiyle sonuçlanan süreç şirketi yeni güvenlik önlemleri almaya itti.

Uygulama içerisinde plaka, araç modeli ve araç renginin de aralarında bulunduğu çok sayıda detay barındıran UBER uygulaması, bugünden itibaren sürücü detaylarını içeren bilgileri kullanıcılarına özel bildirimler ile sunmaya başlayacak. Uygulamaya eklenen yeni özellikle birlikte kullanıcılara doğru araca binmesi gerekliliği sık sık hatırlatılacak.

UBER, uygulama içindeki çeşitli özelliklerle güvenlik tedbirlerini artırmaya çalışacak.
UBER, uygulama içindeki çeşitli özelliklerle güvenlik tedbirlerini artırmaya çalışacak.

UBER'in saydığımız güncellemeler dışında önümüzdeki günlerden başlayacak şekilde Kampüs Güvenliği Girişimi isimli yeni bir oluşum da başlatması bekleniyor. Şirket, kampüs içlerinde özel toplama bölgeleri oluşturmak için çeşitli üniversiteler ile ortaklık kuruyor. Bu ortaklık çerçevesinde bu bölgeler iyi aydınlatılacak ve güvenli seyahat sağlamak için yakına yerleştirilmiş kolluk kuvvetleri bulunacak. UBER, ayrıca Güney Carolina Üniversitesi kampüsünün çevresini gezecek 'Campus Rides' ismi verilen yeni bir araç da tasarlıyor. Benzer hizmetler sağlamak için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki diğer okullarla birlikte çalışmayı da planlıyor.

UBER, birçok farklı ülkede 'taksi alternatifi' olarak değerlendiriliyor.
UBER, birçok farklı ülkede 'taksi alternatifi' olarak değerlendiriliyor.

Peki bu süreç nasıl başladı?

UBER'in bir dizi güvenlik önlemiyle uygulamasını yenilemesinin altında felaketle sonuçlanan bir olay yatıyor. ABD'de bir yolcunun 'UBER zannederek' bindiği aracın UBER çıkmaması ve bindiği araç içerisinde ölü bulunması şirketi harekete geçirdi. Birçok farklı güvenlik önlemiyle 'doğru araç keşfini' mümkün kılmaya çalışan uygulama böylesi kötü bir durumun bir daha yaşanmamasını istiyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >