Üç adet Boeing 747 uçağı internet üzerinden satışa çıkarıldı

Boeing 747
Boeing 747

İnternet üzerinden alışveriş yapma tutkusu bambaşka bir seviyeye sürüklenirken satın alınabilen ürünlerin çeşitliliği göz kamaştırıyor. Bir sonraki alışverişinizin konusu Boeing 747 uçağı olabilir. Tabii 20 milyon dolarınız varsa...

İflas eden bir havayolu firması ilginç bir olaya imza attı. Çin'de faaliyet gösteren şirket, iflasını açıklamasının ardından 3 adet Boeing 747 tipi yolcu uçağını internet üzerinden açık artırmayla satışa sundu. Çin'in eBay'i olarak nitelendirilen Taobao isimli sitede açık artırmaya çıkan üç uçak 2013'ten bu yana hangarlarda saklanmış fakat çalışan aksamlarında herhangi bir sıkıntı oluşmadan kendini korumayı başarmış.

Uçakların sahibi Jade Cargo International adındaki firma 2013'te iflas etmiş, mahkeme kararıyla uçaklarına el konulmuştu. Daha önce resmi olarak açık artırmalara sunulmuş olan uçaklar kendine alıcı bulamayınca internet üzerinden bir açık artırma son çare olarak değerlendirilip süreç hızlandırıldı. 18 ile 20 milyon dolar arasında bir fiyatla alıcısını arayan uçakları satın almak isteyen müşterilerin 20 Ekim'den önce bir miktar depozito yatırması gerekiyor. Boeing 747, dünya üzerinde yolcu taşımacılığı adı altında en sık kullanılan uçakların başında geliyor. 6.089 millik menzilleri sayesinde uzun yolculuklara çıkabilen Boeing 747, 524 yolcu kapasitesine sahip.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >