Ücretli abone sayısı açıklanan Apple Music, Spotify'ın alternatifi olmaya devam ediyor

Apple Music
Apple Music

Apple’ın çevrimiçi müzik dinleme platformu Apple Music, açıklanan ücretli abone sayısıyla oldukça güçlendiğini bir kez daha gösterdi.

Apple Music, piyasaya sürüldüğünde Spotify’ın en ciddi rakibi olarak görülüyordu. 2017 yılının Haziran ayı ortalarında yapılan açıklamalarda Spotify’ın 50 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğu açıklanırken Apple Music’in aynı dönemde 27 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğu açıklanmıştı.

''Apple Music'in kullanıma sunulması sektör açısından iyi bir gelişme''

Açıklanan bu rakamlar üzerine bir açıklama yapan Spotify yetkilisi Jonathan Forster, şunları şöylemişti: Apple’ın oyuna dahil olması güzel bir gelişme. Böyle bir endüstriyi tek başına kurmak oldukça zor ve Apple Music’in kullanıma sunulması sektör açısından iyi bir gelişme.''

Apple Music ve Spotify birçok müzik sevenin kararsız kalmasına da sebep oluyor.
Apple Music ve Spotify birçok müzik sevenin kararsız kalmasına da sebep oluyor.

9 ayda 9 milyon ücretli aboneye ulaşıldı

Sürekli kullanıcı sayısını artırmayı başaran Apple Music yetkililerinden Eddy Cue’nin yaptığı yeni açıklamaya göre uygulama 38 milyon ücretli kullanıcıya ulaştı. Bu rakamla beraber Apple Music’in sadece 9 ay içinde 9 milyon ücretli kullanıcı kazandığı görülüyor ki bu da ay başına 1 milyon ücretli abone kazanmak demek. Bu rakamın müzik platformlarında çok ciddi rakamlar olduğunu söylemek gerekiyor.

Apple Music sonradan çıkmış olsa da en ciddi rakip oldu

Spotfiy’ın şu an 71 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğu görülse de Apple Music’in birebir kıyaslanması doğru değil. Öyle ki Spotify 2011 yılında kullanıma açılırken Apple Music ilk olarak 2015 yılında kullanıcının beğenisine sunuldu.

Sizce Apple Music mi yoksa Spotify mı daha güzel bir müzik servisi?

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >