Ülke savunması yeni teknolojilerle güçlendi

Ülke savunması yeni teknolojilerle donatıldı.
Ülke savunması yeni teknolojilerle donatıldı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nın geçen yıl yaptığı teslimatlarla güvenlik güçlerinin teknolojik olanakları, yerli savunma sanayii ürünleri öncelikli olmak üzere artırıldı.

Modern bir savunma sanayisinin geliştirilmesi ve güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu silah, araç ve gereçlerin temini için faaliyet gösteren Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), geçen yıl yoğun bir teslimat programı izledi.

Envantere dahil edilen yeni ürünlerle güvenlik güçlerinin operasyonel kabiliyetleri artırıldı, güncel tahditlere karşı yeni donanımlar kullanıma sunuldu. Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen ve üretilen bir dizi ürün de güvenlik güçlerinin envanterine girmeye başladı.

Kullanıma sunulan yeni silah, araç ve gereçler iç güvenlik ve sınır ötesi harekatlarda güvenlik güçleri tarafından etkin biçimde kullanıldı.

Hava Kuvvetleri İHA’larla güçlendi

Güvenlik güçlerine geçen yıl 20 adet insansız hava aracı (İHA) ve silahlı insansız hava aracı (SİHA) teslim edildi. Bu araçlar hem istihbaratta hem de tehditlerin önlenmesinde önemli roller üstlendi. SİHA'lar, yerli olarak üretilen mini akıllı mühimmatlarla güvenlik güçlerine ateş desteği sağladı, tehditleri ortadan kaldırdı.

Mini İHA Bayraktar projesi kapsamında 40 araç güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu. Döner kanat çok rotorlu İHA (multikopter İHA) projesi kapsamında 600’den fazla hava aracı güvenlik güçlerine teslim edildi.

Geçen yıl 9 adet T129 Atak helikopteri güvenlik güçlerinin kullanımına sunuldu. T129 Atak Helikopteri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin taarruz helikopteri ihtiyacının giderilmesi amacıyla milli imkan ve kabiliyetler doğrultusunda geliştirildi. Teslim edilen helikopterler gece ve gündüz koşullarında yüksek manevra ve performans kabiliyetiyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyonlarında etkin şekilde görev yapıyor.

İşte güvenlik güçleri tarafından etkin biçimde kullanılan kara, hava ve denizde kullanıma sunulan yeni silah ve araç gereçler

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >