Uzayda bir ilk: NASA, 8K çözünürlüklü video yayınladı

NASA
NASA

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan 8K çözünürlüklü ilk videoyu paylaştı. Gerçekleştirilen bazı deneylerin görünmesini sağlayan bu video, insanlı görevlerin geleceği açısından da büyük önem taşıyor. Video, haberimizde:

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 8K çözünürlüklü yepyeni bir video yayınladı. Bu videonun en önemli kısmı elbette çözünürlük. Zira şu ana kadar uzaydan paylaşılan 8K çözünürlüklü başka bir video yok.

Uzaydan 8K görüntü!

SpaceX'in Nisan'da kargo roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderdiği RED Helium 8K kamerayla kaydedilen görüntüler, aslında bu görüntülerin ortaya çıkmasını sağlayan ana unsur. Evet; video ultra yüksek çözünürlüklü ama içeriği ne?

NASA, aslında bu videoyla istasyondaki yaşam alanını ve gerçekleştirilen deneyleri gösteriyor. Konuyla alakalı olarak UUI Programı Bilim Ofisi Yarımcı Program Bilimcisi David Brady'nin bir açıklaması var. Şöyle ki:

  • İnsanların uzay istasyonunda gerçekleştirdiğimiz araştırmalara duyduğu ilgiyi biliyoruz. Biz de yeni teknolojileri kullandığımız için heyecanlııyız. Görüntü çözünürlüğündeki her gelişme, Dünya'daki insanların uzay deneyimini ileriye taşıyor. Özellikle bu tür görüntüler insanlı görevler için büyük önem taşıyor.

NASA, aslında 4K çözünürlüklü videolarda da benzer bir yolu izlemişti. İlk aşamada 4K uzay videolarını yayınlayan NASA, şimdi de 8K ile bir ilki gerçekleştiriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >