Uzmana sorduk: 'FIFA 19 Ultimate Team'de başarılı olma kılavuzu'

FIFA 19
FIFA 19

Dünyanın en başarılı futbol oyunları arasında yer alan FIFA, her yıl yüzbinlerce farklı oyuncunun ilgisini çekmeyi başarıyor. EA Sports’a milyonlarca Euro kazandıran oyun, ‘altın yumurtlayan tavuk’ olarak tanımlanıyor. Bu tavuğun en önemli parçalarından biri olan Ultimate Team konusunda ‘en yetkin’ isimlerden olan Yiğit Sezer’e FIFA Ultimate Team’de başarılı olmak için ipuçları sorduk. Bizim için çıkardığı 5 maddeyle sizleri baş başa bırakıyoruz!

FIFA 94 ile hayatımıza giren ve yıllardır çıkmayan bu futbol similasyonu FIFA 09 oyununda devrim niteliğinde bir mod geliştirdi ve modun ismine Ultimate Team dediler. Bu mod adından anlaşıldığı üzere sınırsız takımlar kurmak için gerçekten ideal. Ultimate Team’in gelirleri şuan itibariyle FIFA’nın tüm satış rakamlarından daha fazla ve adeta boynuz kulağı geçmiş durumda, Bu popüler oyun moduna siz de kendinizi kaptırdıysanız, galibiyet yüzdenizi arttırıcak, takımınızı güler yüzle soyunma odasına uğurlamanızı sağlayacak harika tavsiyelerim var...

1- Sakin kal!

Oyunun övülecek çok tarafı var ama eleştirilecek tarafı da çok. Buz dağının görünmeyen kısmı da oldukça büyük, çeşitli buglar, oyunun yazılımı sayesinde maçın bir tarafa daha yakın olması, defalarca çektiğiniz şutların direğe takılması ve rakip takımın tek şutta sizi alt etmesi gibi... Bu tarz sorunlar karşımıza oldukça sık şekilde çıkabiliyor ve bazı maçlar adeta sinir harbine dönüyor. Bu tarz maçlarda sakin kalmak ve sinirin akışına kendinizi kaptırmamak yapmanız gereken en önemli şey. Tanıştığım profesyonel FIFA oyuncularında hep bu özelliğe dikkat ettim, Hepsi sakinliğini en kötü durumlarda bile koruyor ve sinirlenip rahatça fark yiyebileceğimiz bir maçı sakin kalarak çevirmeyi başarabiliyorlar.

FIFA Ultimate Team'de oyuncu kartlarından çıkan kaliteli oyuncular, oyun kaderinizi bir anda değiştirebilir.
FIFA Ultimate Team'de oyuncu kartlarından çıkan kaliteli oyuncular, oyun kaderinizi bir anda değiştirebilir.

2- Savunma yapmayı öğren!

Ultimate Team modunda savunma her zaman çok önemli olmuştur. Ama bu sene çok daha önemli çünkü FIFA 19’da ceza dışından gol atmak çok kolay. Gerçek maçlarda çok da savunmaya gerek duyulmayan mesafelerden oldukça fazla gol olmakta. Bu duruma uygun savunma yöntemlerini videolu olarak izlemeli ve bunları offline maçlarda çalışmalısınız. Özellikle yapay zekaya defans yaptırmak sizin yapacağınız defanstan çok daha faydalı oluyor.

FIFA 19'da defansif taktik eklentileri büyük önem arz ediyor.
FIFA 19'da defansif taktik eklentileri büyük önem arz ediyor.

3- Takımı homojen kur!

Ultimate Team modunda yapılan en büyük hatalardan birisi de takımda bir mevki için eldeki paranın büyük kısmını harcamak. Örneğin elinizde 1 milyon altınınız var takıma Messi’yi alırsanız ki değeri 900.000 altın seviyesinde. Geri kalan mevkilere ucuz oyuncular almak zorunda kalacaksınız. Bu hem psikolojik olarak tek bir oyuncudan çok şey beklemenize sebep olurken bir yandan da takımın diğer mevkilerini zayıf bırakacak. O yüzden elinizdeki parayı forvete, orta sahaya, savunmaya ve kaleciye eşite yakın dağıtmak sizi en güçlü yapacaktır!

FIFA 19 arayüzü oldukça başarılı bir oyunla karşılaştığımızı kanıtlıyor.
FIFA 19 arayüzü oldukça başarılı bir oyunla karşılaştığımızı kanıtlıyor.

4- Çalım at!

Gol atmanın kolay olduğundan bahsettik ama şöyle bir durum var ki dişli rakipler, oyunu iyi bilen oyuncular uzaktan gelen şutları savunmakta başarılı bu yüzden maçlar bazen çıkmaza girebiliyor. Böyle zamanlarda çalım atmak sizi pozisyona sokacaktır. En büyük silah özellikle takımınızda en az 1 adet 5 yıldızlı çalımcı bulundurmak olmalı ve en az 5-6 adet çalımı öğrenip o stresli anlarda bunları devreye sokmalısınız. Bu çalımlarla daha fazla gol kaçınılmaz.

FIFA 19'da taktiksel çalışmalar oyundaki akışı bir anda değiştirebiliyor.
FIFA 19'da taktiksel çalışmalar oyundaki akışı bir anda değiştirebiliyor.

5- En az 2 taktiğin olsun!

FIFA serisinde her sene belli bir tarz oynanış popüler ve etkili oluyor. Bu seneki ise baskılı/pres futbolu oynamak. Öncelikle kendinize ve elinizdeki oyunculara uygun bir formasyon bulmalısınız. Oyunun draft moduna girip farklı formasyonları deneyip kendinize uygun olanı bulabilirsiniz. Formasyon işini geçtikten sonra bir oyun planı lazım. Rakibin oyun tarzına göre skora göre maç içinde değişken en az 2 adet oyun planı ayarlamanızı ve maçın gidişatına göre bunları uygulamaya koymanız galibiyet yüzdenizi çok arttırabilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >