Volkswagen'in elektrikli hatchback otomobili için üretim tarihi belli oldu

VW ID
VW ID

Volkswagen'in Wolfsburg'daki dizayn stüdyosunda tasarlanan elektrikli hatchback konsepti I.D. gelecek yıl kasım ayında resmen üretilmeye başlayacak.

300 kilometre menzilli e-Golf, Volkswagen'in halihazırda satıştaki yegane elektrikli otomobili. Geçtiğimiz günlerde sadece elektrikli otomobiller için geliştirilen MEB platformunun tedarikçileriyle bir araya gelen Alman firma, hatchback sınıfında e-Golf'ün yerini alacak aracını seri üretime sokacağı tarihte karar kıldı.

Otomotiv devinin Wolfsburg'daki dizayn stüdyosunda tasarlanan Volkswagen I.D. konsepti, Kasım 2019'da üretilmeye başlayacak ve 2020'de resmen satışa çıkacak. 2025'e kadar yıllık bir milyon elektrikli otomobil satış hacmine ulaşmayı planlayan şirketin bu hedefe birden fazla segmente hitap eden modellerle ulaşması bekleniyor.

Hatchback kategorisindeki I.D. modelinde arka akslar üzerine oturtulmuş 168 beygirlik bir elektrik motoru bulunacak. Arkadan çekişli aracın tabanında 400 kilometreden başlayıp 600 kilometre menzile kadar çıkabilen kapasitede batarya paketi mevcut olacak. Otonom sürüş teknolojisiyle donatılacak aracın yarım saatte yüzde 80 şarja ulaşabilmesi öngörülüyor.

Otomotiv grubu içerisindeki diğer markalarında kullanacağı bir hızlı şarj teknolojisi geliştiren Volkswagen, ihtiyaç duyduğu milyonlarca batarya paketini kendi inşa edeceği tesislerde imal edecek. Henüz kesin bir zaman dilimi verilmemiş olsa da şirketin yakın gelecekte lityum iyon pilden katı hâl bataryalara geçiş yapması bekleniyor. Bu teknoloji dönüşümü, elektrikli otomobillerde menzil sıkıntısından uzun şarj sürelerine kadar birçok problemi ortadan kaldıracak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >