Volvo'dan önemli adım: Trafikte sürücüsüz otomobil testleri başlıyor!

Volvo 360
Volvo 360

Volvo, sürücüsüz otomobil ve teknolojilerini geliştirmek adına İsveç'in en büyük ikinci şehri olan Göteborg'da testlere başlıyor.

Otomobil ve teknoloji geliştiren şirketlerin büyük bir bölümü 'sürücüsüz araçlar' konusunda epey hassas. Zira şirketler bu alanda öncü olabilmek adına yepyeniçalışmalar sergiliyor. Ürettiği otomobillerin sağlamlığıyla dikkat çeken Volvo da sürücüsüz otomobil konusunda çalışmalarını hızlandıran şirketler arasında yer alıyor. İsveçli otomobil üreticisi son olarak Göteborg'da sürücüsüz araçların testlerine başlamış durumda.

Volvo testleri başlatıyor!

Kamuya açık yollardaki testlerin başlaması için gerekli izinlerin tamamlanmasıyla artık Volvo'nun çok daha fazla veri elde edeceği kesin. Yani özellikle Göteborg gibi İsveç'in ikinci büyük şehrinde bu tür bir sistemin test edilmesi ekstra veritoplanacağı anlamına geliyor. Elbette testlerde de belirli kriterler var. Örneğin bu bölgede sürücüsüz otomobilin 60 km/s hızı geçmesi yasak. Ayrıca şerit değiştirme konusunda da benzer bir durum söz konusu.

İsveçli üreticinin 2021 yılına kadar ilk modeli piyasaya çıkararak sürücüsüz otomobil projesini hayata geçirmesi bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >