Teknolojide güvenliğin önemi: 'VR gözlük can aldı'

VR gözlük can aldı.
VR gözlük can aldı.

Sanal gerçeklik tutkunları tarafından ilgiyle kullanılan başlık, VR gözlük ile ilgili son haber yeni bir can güvenliği tartışmasını da beraberinde getirebilir...

Sanal gerçeklik genel olarak gelecek için kapsayıcı eğlence sistemlerinin bir öncüsü olarak ifade ediliyor. Fakat bir Rusya'da yaşayan biri için durum pek de böyle olmadı. Geleceğin teknolojisi olarak görülen VR gözlükler 44 yaşındaki adam için bir trajediye dönüştü.

VR gözlük, dünyanın en popüler teknolojik cihazları arasında yer alıyor.
VR gözlük, dünyanın en popüler teknolojik cihazları arasında yer alıyor.

Rus haber ajansı TASS'ın yayınladığı habere göre Moskova'da 44 yaşında bir adam, evinde ölü halde bulunarak, muhtemelen VR dolayısıyla gerçekleşmiş ilk ölüm olarak tarihe geçti. Rus İnceleme Komitesi'nin kıdemli yönetici yardımcısı olarak alışan Yulia Ivanova, ölüme dair verdiği bilgilerde lk bulgulara göre adam, evin içinde sanal gerçeklik gözlükleri ile dolaşırken takıldı ve cam bir masanın üzerine düşerek olay yerinde kan kaybıyla hayatını kaybetti." dedi. Şahsın kimliği veya olay esnasında kullandığı VR sistemi hakkında bilgi verilmedi.Sanal ve desteklenmiş gerçeklik alanında oldukça ciddi adımlar atılırken, bu ve benzeri çok sayıda olay, cihazların kullanımları sırasında güvenliğin ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gözler önüne seriyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >