WhatsApp, FaceID ve Touch ID desteği kazandı

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, iPhone'lar için yayınlanan güncellemeyle FaceID ve TouchID desteği sunmaya başladı. Güvenliği üst seviyeye taşıyan bu özellikle alakalı detaylar haberimizde:

Facebook'un sahibi olduğu popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp için bugün yeni bir güncelleme yayınlandı. Yalnızca iPhone'ları kapsayan bu güncelleme Face ID ve Touch ID'nin daha aktif kullanılmasını sağlıyor.

WhatsApp daha güvenli hale geliyor

Böylece WhatsApp güvenliği daha da üst seviyeye çıkıyor. Yani aslında telefonun kendi kilidini açmak için kullanılan bu iki güvenlik sistemi WhatsApp için de geçerli hale geliyor.

Bu sayede kullanıcılar WhatsApp'a girişte parmak izi ya da yüz tanımayla kilit açma işlemlerini gerçekleştirebilecek.
Bu sayede kullanıcılar WhatsApp'a girişte parmak izi ya da yüz tanımayla kilit açma işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bu özellik varsayılan şekilde aktif olarak gelmiyor. Ancak etkinleştirildiğinde WhatsApp'a ek bir güvenlik kalkanı oluşturmak mümkün hale geliyor. Bunun için de Ayarlar / Hesap / Gizlilik bölümüne erişmek gerekiyor. Güncelleme kademeli olarak sunulduğu için henüz herkeste bu özellik yer almayabilir.

Konuyla alakalı WhatsApp'ın da kısa bir açıklaması var. Şöyle ki:

  • WhatsApp'ın kilidini açmak için FaceID ya da Touch ID kimlik kullanılabilir durumda. Bunun için Ayarlar / Hesap / Gizlilik üzerinden Ekran Kilidi'ni aktifleştirin.

Mark Zuckerberg, bir yandan da Messenger, Instagram ve WhatsApp'ı tek altyapıda buluşturmaya hazırlanıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >