WhatsApp mesaj iletme limitini düşürüyor

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, Temmuz'da 20 olarak sabitlediği mesaj iletme limitini bu kez de 5 olarak belirledi. Hedef, yalan ya da yanlış haberlerin yayılma süresini azaltmak. Ayrıntılar haberimizde:

WhatsApp, yalan ya da yanlış bilginin yayılmasını azaltmak için mesaj iletme sınırını beşe düşürüyor. Bugünden itibaren hayata geçen bu sistem, kişiler ya da gruplar arasında birbirine yönlendirilen mesajların sınırlanmasını sağlıyor.

Facebook'ta sahte hikâyeler ve aldatıcı gruplar kol gezse de WhatsApp'ta yayılan yanlış bilgiler kitleleri çok daha hızlı harekete geçirebiliyor. Üstelik bu durum dünyanın genel bir sorunu haline geldi. Hatta öyle ki bu yalan ya da yanlış bilgiler aslında ülkelerdeki seçimlerde bile kafaları karıştırıyor.

WhatsApp yönlendirme sınırının 5 olmasıyla birlikte sahte bilginin yayılma hızının düşmesi bekleniyor.
WhatsApp yönlendirme sınırının 5 olmasıyla birlikte sahte bilginin yayılma hızının düşmesi bekleniyor.

Temmuz'da başlanmıştı

WhatsApp, Temmuz'da bununla alakalı ilk adımı atarak mesaj iletme sayısını 20 yaptı. Ancak bu kez öncelikle Hindistan'da test edilen sistem az önce de bahsettiğimiz gibi 5 mesaj yönlendirmesini kapsıyor.

Daha küçük iletme limiti kötü bilgilerin yayılmasına engellemeye yardımcı olsa da sonuca çok etki etmeyecektir. Mesajlar hızlıca gruplara yönlendirilebilir ve her grupta maksimum 256 kişi düşünüldüğünde bu limitle birlikte dahi sahte haberler toplamda 1300 kişinin önüne düşürülebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >