WhatsApp üçüncü parti uygulama kullananları engelleme kararı aldı

WhatsApp Plus
WhatsApp Plus

WhatsApp ve dolayısıyla sahibi Facebook, WhatsApp Plus ya da GB WhatsApp gibi üçüncü parti uygulamaları kullanan kişileri engelleyeceğini açıkladı. Ayrıntılar haberimizde:

WhatsApp, dünyanın en fazla kullanılan mobil uygulamalarından biri. Tabii bu kadar ilgi gören bir uygulamanın hem GooglePlay hem de AppStore'da farklı varyasyonları da çıkıyor. Bu çakma uygulamaların hiçbiri aslında WhatsApp ile hiçbir alakası yok. Fakat yine de özelleştirme konusunda çeşitli yetenekler sunduğu için milyonlarca kişiye erişiyor.

Yani artık WhatsApp Plus ya da GB WhatsApp gibi üçüncü parti uygulamaları kullanan kişilerin hesapları tamamen engellenmiş olacak.
Yani artık WhatsApp Plus ya da GB WhatsApp gibi üçüncü parti uygulamaları kullanan kişilerin hesapları tamamen engellenmiş olacak.

Tamamen engelleyecek

Fakat WhatsApp, yaptığı son açıklamada artık WhatsApp Plus ya da GBWhatsApp tarzındaki uygulamaların tamamen engelleneceğini duyurdu. Daha doğrusu bu uygulamaları kullanan kişiler WhatsApp tarafından tamamen yasaklanıyor.

Tahmin edebileceğiniz gibi bu yasaklamanın arka planında güvenlik var. Bu çakma uygulamalar ister istemez güvenlik problemleri doğuruyor. Dolayısıyla WhatsApp da buna fırsat vermemek için çakma uygulama kullananları tamamen engelleme yoluna gidiyor. Yani bu tarz uygulamaları tercih edenlerin yakın zamanda WhatsApp orijinal uygulamasına geçiş yapması şart.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >