WhatsApp'a iki yeni özellik geliyor: Bağlantılı hesaplar ve tatil modu

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp, bağlantılı hesaplar ve tatil modu şeklinde isimlendirilen iki yeni özelliği test ediyor. Böylece artık kullanıcılar Facebook ekosistemindeki diğer uygulamalarla WhatsApp üzerinden bağlantı kurabileceği gibi arşivlenen sohbetlerdeki detaylara da daha fazla hükmedebilecek. Ayrıntılar haberimizde:

Dünyanın en fazla tercih edilen anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, test aşamasındaki özelliklerle kullanıcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, uygulamaya son eklenecek olan 'bağlantılı hesaplar' ve 'tatil modu' özellikleri epey dikkat çekiyor. Kısaca özellikleri tanımlamak gerekirse, detaylar şöyle:

WhatsApp bağlantılı hesaplar nedir?

WhatsApp'taki 'bağlantılı hesaplar' özelliği temelde WhatApphesabını diğer hizmetlerle bağlamayı sağlıyor. Bu hizmet daha çok WhatsAppBusiness için geliştirilmekte gibi gözükse de aslında hakkında farklı uygulamalar için de referans noktası olabilir.

Hatta konuyla alakalı olarak açıklama yapan WABetaInfo, artık Facebook hesabınızı kurtarmak için WhatsApp hesabınızı kullanabileceğinizi iddia ediyor. Bu durum, hesapları kurtarmanın ya da güncellemenin diğer hizmetlerle otomatik olarak paylaşımın yolunu açabilir.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde bağlı hesaplar özelliğini destekleyecek olan uygulamaların Facebook, WhatsApp ve Instagram olması bekleniyor. Böylece Facebook ekosisteminde dört farklı uygulama desteğinin sunulması bekleniyor.

WhatsApp tatil modu nedir?

İkinci özellik ise tatil modu. Sohbetler arşivlense bile WhatsApp'ta yeni bir mesaj geldiğinde otomatik olarak bildirim geliyor. Ancak bu yeni mod, mesajlar alındığında arşivlenmiş olanları tanımlayarak arka planda tutulmasına olanak tanıyor. Böylece sohbetler arşive atıldığında hem bildirim gelmiyor hem de yeni mesajlar arka planda gelmiş oluyor.

WhatsApp'ta bu yenilikle birlikte arşivlenen mesajlar artık kullanıcıların karşısına çıkmamış olacak.
WhatsApp'ta bu yenilikle birlikte arşivlenen mesajlar artık kullanıcıların karşısına çıkmamış olacak.

Ayarlar menüsü içinde Bildirim başlığı altına yerleştirilmesi beklenen bu özellik aslında temel olarak Sessiz Mod'u baz alıyor.

Şimdilik bu özelliklerin WhatsApp'a ne zaman dahil edileceği belli değil. Ancak yıl sonuna kadar her iki sistemin de WhatsApp'a ekleneceği tahmin ediliyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >