WhatsApp'ta "Wi-Fi olmadan ücretsiz internet hizmeti" mesajlarının hepsi sahte

WhatsApp'ta son olarak "Wi-Fi olmadan ücretsiz internet hizmeti" mesajları türedi. Aslında bu mesajların hepsi sahte.

Hacker'lar, WhatsApp ve Facebook başta olmak üzere milyonlarca kullanıcının ortak noktası sayılabilecek mecralara saldırılar düzenliyor. Kullanıcı verilerini çalmaya yönelik bu saldırıların dışında elbette zaman zaman üçüncü parti uygulamaları yüklemeye zorlayan zararlı mesajlar da türüyor. Son olarak "Wi-Fi olmadan ücretsiz internet hizmeti" başlıklı yalanlar yaygınlaşmaya başladı.

Yeni bir dolandırıcılık yöntemi olarak kullanılan bu başlık, insanların kablosuz bağlantı erişimi olmadan internet hizmetinden ücretsiz bir şekilde yararlanabileceği bilgisini verip, bağlantıya tıklamasını istiyor. Üstelik bu mesajın 13 kişiye gönderilmesi gerektiği de özellikle belirtiliyor.
Kullanıcılar bu bağlantıya tıkladığında üçüncü parti bir uygulamaya gidiyor ve dolandırıcılığın ilk aşaması gerçekleşiyor. Ardından kullanıcı yönlendirmedeki uygulamayı yüklerse veriler tehlike altına giriyor.
Ayrıca "minareyi çalan kılıfını uydurur" misali, yönlendirme bağlantısında da bu hizmetten yararlandığını söyleyen birçok farklı kullanıcı yorumu yer alıyor. Elbette bunların hepsi de sahte yorumlar.

Bu veya buna benzer durumlarda kullanıcıların mesajlara kulak asmaması ve arkadaşlarıyla paylaşmaması büyük önem taşıyor. Keza güvendiği birçok farklı arkadaşından bu tür mesajlar geldiği için konuya inanan kullanıcılar var.
WhatsApp'ı silip tekrar yükleyenler için büyük tehlike
WhatsApp'ta çevrimiçi olmadan mesajları okumak mümkün
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >