Wing, Amerika'da drone ile teslimat için sertifika alan ilk şirket oldu

Wing
Wing

Alphabet çatısı altındaki Wing şirketi, ABD'de 'drone ile teslimat' için gerekli ilk sertifikasyonu aldı. Yani drone ile teslimat konusu şu anda FAA lisansıyla resmîleşmiş durumda.

Google ve Amazon başta olmak üzere birçok şirket yıllardır 'drone taşımacılığı' konusunda çalışmalar yapıyor. Alışveriş sitelerinin 'karayollarıyla ulaşılması zor bölgelere' hava yoluyla erişip teslimatları hızlıca yapacağı biliniyor.

Drone ile teslimat için genellikle karayoluyla ulaşılması zor bölgeler tercih ediliyor. Ancak Wing daha geniş kapsamlı bir proje yürütüyor.
Drone ile teslimat için genellikle karayoluyla ulaşılması zor bölgeler tercih ediliyor. Ancak Wing daha geniş kapsamlı bir proje yürütüyor.

Sertifikasyon alındı

Bu noktada drone'lar devreye giriyor. Ancak şu ana kadar prototipler ve testler dışında tamamen hayata geçebilen çok örnek yok. Son olarak Alphabetçatısı altında bulunan Wing isimli şirket ABD'de 'Hava Taşıcıyı Sertifikasyonu' alan ilk drone teslimat şirketi olduğunu açıkladı. Bu da yasal olarak teslimatların yapılabileceği anlamına geliyor.

Wing, Medium blogunda70.000'in üzerinde deneme uçuşundan ve Avustralya'daki 3000'den fazla teslimattan sonra çalışmalardan çok ders çıkarıldığından bahsediyor.

Güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından şirketin Virginia'da araştırma yapmak için FAA'nınİnsansız Uçak Sistemi Entegrasyon Pilot Programına katılacağı biliniyor. Ayrıca daha sonrasında bir gıda dağıtımı programının başlaması bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >