Xbox One X’in Türkiye satış fiyatı belli oldu

Xbox One S.
Xbox One S.

Microsoft’un merakla beklenen oyun konsolu Xbox One X’in satış fiyatı sonunda belli oldu. Microsoft, iki ay önce düzenlenen E3 2017 fuarında gerçekleştirdiği etkinlik çerçevesinde şimdiye kadar üretilen en küçük ve en performanslı cihazı Xbox One X’i tanıtmıştı. Cihaz, Türkiye’de 2699 TL’den satışa sunulacak.

Xbox One X, 7 Kasım 2017 tarihinde tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de satışa çıkacak olan dünyanın en küçük ve en performanslı oyun konsolu olarak iddialı bir şekilde geliyor. Tasarımsal olarak kimi küçük farklılıklara sahip olan Xbox One X Project Scorpio Edition modelinden sonra da normal versiyon olarak tanımlanan Xbox One X’in fiyatı duyuruldu. Microsoft’un oldukça büyük özenle piyasaya sürmeye hazırlandığı “canavar” olarak nitelendirilen konsol, ülkemizde 2699 TL’lik fiyat etiketiyle alıcılarını bekleyecek. Daha önce fiyatı 2899 TL olarak ilan edilen Xbox One X Project Scorpio’dan 200 TL daha ucuz olacak olan konsol, Xbox tutkunlarını heyecanlandırdı.

Özel versiyon olarak tanıtılan Scorpio X; yeşil rengi, dikey olarak yazılmış Project Scorpio yazısıyla büyük ilgi uyandırmayı başarmıştı. Donanımsal olarak normal versiyon Xbox One X’ten herhangi bir fark olmayan Scorpio X, doku yüzeyi ve vadettiği şıklık ile ilgi çekiyordu. Her iki konsol da SSAA teknolojisini kullanarak 4K oyunları oynatma becerisine sahip olacak. Cihaz tıplı PS4 Pro gibi 9. nesile geçmek yerine ara bir nesil oluşturuyor. Güçlendirilmiş GPU ve CPU sayesinde konsol tarihinde ilk kez doğal çözünürlük olarak 4K ile oyun oynanabilecek. Hatta Forza Motorsport 7 4K 60fps gibi inanılmaz bir kare/saniye oranı ile bizlere sunuluyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >