Xbox Store’da PlayStation’a övgü

PlayStation vs Xbox.
PlayStation vs Xbox.

Xbox üreticisi Microsoft, farkında olmadan kendi oyun konsolunun en büyük rakibi PlayStation 4’ün ürünlerine övgüde bulundu. Durum, sosyal medyada büyük ilgi uyandırmayı başardı.

Oyun konsolları konusundaki rekabetin iki temel taşı Xbox ve PlayStation diyebiliriz. Bu pazarda bulunan firmaların sayısı bir elin parmaklarını geçmezken iki devin mücadelesi ciddi seviyelere ulaşabiliyor. Bu rekabetteki ciddiyet oyun tutkunlarına sunulan imkanları artırdığından gerçek iyi sonuçlar verdiği söylenebilir. Bilindiği gibi konsol sektöründe Microsoft ve Sony’e en çok yaklaşan marka olan Nintendo, diğer iki markaya nazaran daha farklı bir kitleye hitap ediyor. Aynı oyuncu kitlesinin muhatabı durumundaki Sony ve Microsoft ise son günlerde rekabette örneği fazla görülmeyen bir olayla karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz günlerde Xbox Store’da bazı PlayStation 4 ürünlerinin reklamı yapıldı. Just Dance 2018 isimli yapımın açıklama kısmına, oyunun PS Move ve PS Camera desteği ile birlikte 4 oyuncuya kadar oynama imkanı verildiğinden bahsedildi. Hata fark edilir edilmez düzeltilse de Microsoft bu hatayı düzeltene kadar çoktan sosyal medyanın dişine düşmüştü. Microsoft’un böyle bir hata yapan çalışanıyla ilgili tutumu merak ediliyor…

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >