Yakında tanıtılacak Duster'a ait fotoğraflar ve özellikleri

Dacia Duster 2018
Dacia Duster 2018

Yeni Dacia Duster'ı Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtan Renault, yeni aracını tanıtmaya hazırlanıyor.

Dacia’nın satışa sunmaya hazırlandığı ve merakla beklenen SUV modeli Duster, Cenevre’de yenilenmiş haliyle tanıtıldı ve yenilikçi çalışmalarıyla olumlu bir izlenim bıraktı.

Türkiye’de de büyük ilgi gören araçlarını üçüncü jenerasyonuyla kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanan Dacia, bekleyenlerin heyecanını taze tutmak istiyor.

2018 Dacia Duster.
2018 Dacia Duster.

İlk tanıtımının gerçekleştiği 2010’dan bu yana bir milyonu aşkın satış adedine ulaşan modelin yenilenen maceracı ruhu ve zorlu yolları aşma kabiliyeti, en son versiyonun güncellenen tasarımıyla ortaya konuyor. Modelin DNA’sına sadık kalan yeni tasarımı ile Duster’ın sağlam duruşu, yeni ve lansman rengi Atakama Turuncusu ile vurgulanıyor.

2018 Dacia Duster.
2018 Dacia Duster.

Keskin hatlar ve çekiciliği artıran güç

Yenilenen Duster’ın göze çarpan ilk değişimi dış kısımda görülüyor. Arazi otomobili karakterine uygun bir makyajdan geçen aracın arka bölümdeki ve jantlardaki ışıklandırma tasarımı çok şık görünüyor. Aracın yenilenen ön ızgarası, LED gündüz farları ve tavan barları bu farkı pekiştiriyor. Aracın dört çekerden çekişli opsiyonu çetin arazi şartları için oldukça kullanışlı hale gelmiş.

2018 Dacia Duster.
2018 Dacia Duster.

Malzeme kalitesi artırıldı

Aracın ön kısmı eleştirilerden sonra büyük oranda iyileştirilmiş. Konfor ve kalite üzerine yoğunlaşan Dacia tamamen yenilenen elektronik direksiyonla işe başlamış. Yapılan değişimle %35 oranında daha iyi hale getirilen direksiyonu döndürürken sarf edilen efor da düşecek. Malzeme kalitesi ve koltukları da elden geçirilen aracın torpido gözü kapasitesi de 28,6 litreye çıkartıldı.

2018 Dacia Duster.
2018 Dacia Duster.

Yeni Duster’ın merkezde bulunan navigasyon destekli ekranı yazılımsal olarak güncellenmiş ve konum olarak biraz daha yükseğe yerleştirilmiş. Elektronik destek açısından da zenginleşen Duster’da; geri görüş kamerası, kör nokta uyarı, otomatik klima, anahtarsız giriş, otomatik yanan farlar, yokuş kalkış asistanı ve iniş kontrolü gibi donanımlar yer alıyor.

2018 Dacia Duster.
2018 Dacia Duster.

Dört farklı motor seçeneği

Duster, iyileştirilmiş dört tekerden çekiş sistemiyle bu deneyimi bir adım daha ileriye taşıma konusunda iddialı. Kullanıcılar yeni Duster’ın çift açılı kamerası ve pusulası ile anlık olarak ekrandan açı değişimlerini görebilme imkanına sahip olacak.

2018 Dacia Duster.
2018 Dacia Duster.

İki benzinli ve iki dizel olmak üzere toplamda dört farklı motor seçeneği bulunan Duster’da LPG opsiyonu da yer alıyor. Motor seçeneklerinde; 115 ve 125 beygir benzinli, 90 ve 110 beygirlik dizel. Otomatik vites seçeneği de olan araçta 115 beygirlik benzinli motor LPG opsiyonuyla satın alınabiliyor. Önümüzdeki ay itibariyle Avrupa’da kademeli olarak satışları başlayacak olan Duster’ın çok geçmeden Türkiye’ye gelmesi bekleniyor.

2018 Daica Duster.
2018 Daica Duster.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >