Yeni iPhone SE gelecek yıl satışa çıkabilir

iPhone SE2
iPhone SE2

Yeni akıllı telefonlarında fiyat seviyesini yükselten Apple, tüketicinin hem küçük ekran hem de uygun fiyat talebine gelecek yıl piyasaya süreceği ikinci nesil iPhone SE ile cevap verebilir.

Bu cuma ülkemizde satışa çıkacak olan iPhone X, bir akıllı telefon için talep edilebilecek meblanın boyutunu 6 bin liraya kadar yükseltti. iPhone 8 serisi için de aynı durumu söz konusu olunca, küresel çapta satış yapan bir şirket olarak Apple'ın uygun fiyatlı yeni çözüm ihtiyacı ortaya çıktı. Çinli kaynaklara göre, bu ihtiyacın iPhone SE 2 ile karşılanması kuvvetle muhtemel.

İlk versiyonu Mart 2016'da satışa sunulan iPhone SE, teknoloji devinin iPhone 6 öncesi 4 inçlik telefon dizaynını olduğu gibi kullanıyordu. Uygun fiyatı, güncel donanımı ve küçük boyutuyla tüketiciden gayet olumlu geri dönüş alan SE, özellikle Hindistan gibi ucuz telefonların rağbet gördüğü dev pazarlarda başarılı oldu. Bu seneki fiyat artışlarıyla kendisi için kritik öneme sahip pazarları kaybetmek istemeyen Apple, iPhone SE'yi bir kez daha aynı maksatla tüketicinin karşısına çıkarabilir.

iPhone 7 çipseti kullanacak

4 inçlik ekranın büyüklüğünde bir değişiklik beklemeyen Apple tedarikçileri, ikinci nesil iPhone SE'nin iPhone 7'ye de güç veren Apple A10 çipini kullanacağını tahmin ediyor. Cihazda ayrıca yeni kamera sensörleri ve yine iPhone 7'de olduğu gibi kapasitif orta düğmeye geçiş yapılabilir.

iPhone SE 2 için öngörülen çıkış tarihi; 2018 ilk çeyreği.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >