Yeni iPhone'da üç arka kamera söylentileri güçleniyor

iPhone X Plus
iPhone X Plus

Bu sene tanıtılacak olan iPhone'la ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda da dile gelen üç arka kamera konusu tekrardan gündemde. Detaylar haberimizde:

Eylül'de tanıtılması beklenen yeni iPhone'larla ilgili söylentiler artıyor. Geçtiğimiz günlerde ürünün kutu içeriğine dair bazı detaylar belli olmuş, hızlı şarj adaptör ve kablosunun telefonla birlikte gelebileceği üzerinde durulmuştu. Öte yandan ekran boyutu, yonga seti, batarya kapasitesi ve kamera da en çok merak edilen detaylar arasında.

Kamera yeni yetenekler kazanıyor

Son tahminler, yeni nesil tepe seviyesi iPhone'da üç arka kamera yer alacağı yönünde. Geçtiğimiz dönemlerde Huawei P20 Pro'da karşımıza çıkan bu sistem, kısaca telefon kamerasının çok daha yetenekli hale gelmesini sağlıyor. Her ne kadar daha önceki söylentilerde üç arka kamera için 2019 işaret edilmiş olsa da, yeni bilgiler Apple'ın bu sistemi öne çekeceğini gösteriyor. Anlaşılan o ki Cupertinolu şirket Huawei'nin hayata geçirdiği üç kamera sistemini ilk kullananlardan biri olmak istiyor.

Bu yıl Eylül'de çıkması beklenen iPhone X Plus'ta üç arka kamera bekleniyor.
Bu yıl Eylül'de çıkması beklenen iPhone X Plus'ta üç arka kamera bekleniyor.

Üçüncü kamera ne sağlıyor?

Birkaç ay önce Leica imzasıyla karşımıza çıkan P20 Pro, monokrom çekimlerin yanı sıra RGB ve telefoto lensleri bünyesinde barındırıyordu. Bu da aslında kullanıcılara yepyeni bir deneyim sunulduğu anlamına geliyor. Üç kata kadar optik yakınlaştırma yapabilen bu kamera lensler sayesinde ek yenilikler sunuyor, artırılmış gerçeklik de bunlardan biri. Benzer etkilerin yeni iPhone'da da karşımıza çıkması söz konusu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >