Yeni iPhone'ların kablosuz şarj hızı artıyor

Belkin
Belkin

Bu sene ilk defa kablosuz şarj desteğiyle donatılan iPhone, yeni iOS güncellemesiyle daha hızlı kablosuz şarj kabiliyeti kazanacak.

Arka tarafı cam kaplı yeni telefon tasarımına geçişle birlikte kablosuz şarj desteğinin önünü açan Apple, bu teknolojiye ilk defa 2017 model iPhone serisinde yer verdi. Qi standardını kullanan iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X, uyumlu aksesuarlar kullanılarak kablosuz şarj edilebiliyor. Şimdiye kadar 5W ile sınırlı olan bu şarj kabiliyeti, yakında dağıtımı gerçekleştirilecek yeni iOS güncellemesiyle 7,5W şarj moduna destek sunmaya başlayacak.

Aksesuar üreticilerinden gelen bilgiye göre, birkaç haftadır beta çalışmaları devam eden iOS 11.2 yazılım güncelleştirmesiyle yeni iPhone'ları 7,5W modunda kablosuz şarj etmek mümkün olacak. Qi standardının maksimum şarj hızının yarısına tekabul eden bu mod, her ne kadar piyasadaki en hızlı kablosuz şarj imkanı olmasa da şarj süresini ciddi oranda düşürecek. Cihaz sahiplerinin bu şarj hızından istifade edebilmeleri için kullandıkları kablosuz şarj aksesuarının da 7,5 watt güç çıkışını desteklemesi gerekiyor.

iOS 11 işletim sistemi için geliştirilen ikinci büyük güncelleme olan iOS 11.2, yeni kablosuz şarj modu, AirPlay 2 ve Apple Pay Cash servisiyle birlikte birkaç hafta içerisinde iPhone, iPad iPod kullanıcılarına dağıtılmaya başlayacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >