Yeni nesil iPhone'lar USB-C ile gelebilir

Yeni iPhone
Yeni iPhone

Eylül'de çıkacak olan yeni iPhone'larda şarj ve veri aktarımı için Lightning yerine USB-C'ye yer verilebilir. Özellikle Bloomberg'de yayınlanan yeni raporlar USB-C iddialarını kuvvetlendiriyor.

Yeni iPhone'ların tanıtılmasına 7 aydan fazla bir zaman var. Fakat 'her yıl olduğu gibi' söz konusu iPhone'lar olduğunda söylentilerin ardı arkası kesilmiyor.

Birkaç hafta önce ortaya çıkan çizim görsellerinde telefonun asimetrik şekilde dizilmiş üç arka kamerasından bahsedilmişti. Bu kez de Apple'larda iPad Pro ile hayata geçen USB-C bağlantı yuvasının yeni modelde kullanılabileceği söyleniyor.

Yani böylece iPad Pro'lardaki dönüşüm benzer şekilde iPhone'larda da gerçekleşebilir.
Yani böylece iPad Pro'lardaki dönüşüm benzer şekilde iPhone'larda da gerçekleşebilir.

Lightning yerine USB-C gelebilir

Elbette şu anda Apple'dan konuyla alakalı herhangi bir açıklama yok. Ama Bloomberg'de yayınlanan raporlar, bu yılki bazı modellerde Lightning yerine USB-C'nin yer alabileceğini gösteriyor.

Bunlar haricinde iPhone 11 hakkında çıkan bir dizi söylenti var. Yeni yonga setiyle hem işlemci hem de grafik işlem birimi tarafında performansın artacağı tahmin ediliyor. Bunun etkisinin de en çok artırılmış gerçeklik oyun ve uygulamalarında ortaya çıkacağı belirtiliyor.

Birkaç hafta önce yine Bloomberg'de yayınlanan dosyada yeni iPhone, yeni iPad ve iOS 13 hakkında bazı detaylar dile getirilmişti. İlgisini çekenler aşağıdaki bağlantıdan detaylara erişebilir.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >