Yeni yeteneklerin keşfedildiği Siber Yıldız yarışması başlıyor!

Siber Yıldız
Siber Yıldız

Ulaştırma Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun ortak yürüttüğü proje kapsamında Siber Yıldız yarışması başlıyor. Hem bireysel hem de grup olarak katılımcılara açık olan yarışma ve ayrıntıları haberimizde:

Siber saldırılar her geçen gün artarken hem şirket hem de devletlerin ek önlemler almaya başladığını görüyoruz. Yapılan yeni araştırmalar, sibersaldırıların dünyadaki maliyetlerinin her yıl 'trilyonlarla' ölçüldüğünü gösteriyor.

Siber Yıldız yarışmasında en yetenekli kişiler hünerlerini sergiliyor.
Siber Yıldız yarışmasında en yetenekli kişiler hünerlerini sergiliyor.

En çok siber saldırıya maruz kalan ülkelerden biriyiz

Dünya genelindeki birçok farklı ülke gibi aslında Türkiye de bu alanda risk taşıyan ülkelerden biri. Hatta istatistikler ABD ve Brezilya'nın ardından en fazla siber saldırıya maruz kalan ülkenin 25 milyon siber saldırıyla Türkiye olduğunu gösteriyor.

Uzmanlar hünerlerini sergiliyor

Siber Kapasite Artırımı Programı çerçevesinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından düzenlenen 'Siber Yıldız' yarışması, işte tüm bu saldırılara karşı güvenlik uzmanlarının yeteneklerini keşfetmek için düzenleniyor. Bu tip yarışmalarla birlikte sibergüvenlik teknolojilerinin geleceğiyle ilgili önemli adımlar atılırken, her yıl uzman sayısının artması hedefleniyor.

Siber Yıldız yarışmasının başlangıç tarihi 1 Şubat 2019.
Siber Yıldız yarışmasının başlangıç tarihi 1 Şubat 2019.

Yeni yetenekler keşfediliyor

Katılımcılar, 'Siber Yıldız' yarışmasında hem bireysel hem de takım olarak yarışabiliyor. Bu kapsamda soru ve cevaplarla bayrağı kapmaya çalışan katılımcılar, böylece yeteneklerini sergilemiş oluyor. Üstelik yeni yeteneklerin bu tip yarışmalarda keşfedildiği düşünüldüğünde SiberYıldız'ın önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Kayıt, onay ve daha kapsamlı bilgi için yarışma web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >