Yenilenen Volkswagen Polo yollarda görüntülendi

Volkwagen Polo 2018
Volkwagen Polo 2018

Volkswagen'in en fazla tercih edilen modellerinden Polo'nun yeni kasası yola çıkmış halde göründü.

Alman otomotiv devi Volkswagen'in en çok satan modellerinden biri olan ''Polo'' yenilendi. Güncel kasası 2009 yılında çıkan ve 3 yıl önce de makyaja uğrayan Polo, ''test sürüşündeyken'' net bir şekilde görüntülendi.

Yukarıdaki fotoğrafta da görüldüğü üzere yeni Polo, bir önceki modele göre daha büyük bir hacme sahip olacak. Bunun en büyük nedeni ise platform değişikliği. Zira Volkswagen, yeni Polo’da Golf’te de kullanılan MQB platformuna geçiş yapıyor.

''BMW 1'' serisini de andıran otomobil, özellikle ön taraftaki değişimle dikkat çekiyor. Zira aracın ön tasarımı ve farların yapısı, güncel VW modellerinden sıyrılmayı başarıyor. Bildiğimiz üzere Alman otomotiv üreticisi, birçok modelinde aynı tasarımı kullandığı için eleştiriliyordu.

Öte yandan yeni Polo'nun ''yeni nesil motorlarla'' geleceği öngörülüyor. Polo'da farklı beygir güçlerinde 1.0-litre turbo benzinli motor kullanılacak. 1.2 TSi motorun kalkacağı ve 1.4 TSi motorun ise 1.5 ile yer değiştireceği ifade ediliyor. Bu araçlarda vites teknolojisi olarak ise sadece Alman otomobillerinde kullanılan 7 ileri çift kavramalı DSG şanzımanın kullanılması bekleniyor.

Yeni Volkswagen Polo, Eylül ayında düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı'nda resmen gün yüzüne çıkacak.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >