Yerli ve milli savaş uçağı gemisi ilk kez görücüye çıktı!

Milli savaş uçağı gemisi
Milli savaş uçağı gemisi

Türkiye tarihinin ilk yerli ve milli savaş uçak gemisi TCG Anadolu’ya dair çalışmalar, Tuzla’da yer alan tersanede görüntülendi…

İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, şu an için TCG Anadolu’ya ait blokların yaklaşık olarak yüzde doksanlık kısmının bitme aşamasında olduğunu söyledi. Geminin, 114 farklı bloktan oluştuğu ve havuzda yüzde 10’luk kısmın biriktirildiği söylendi. Kamuoyunda uçak gemisi olarak bilinen, Türkiye'nin ilk yerli ve milli savaş uçak gemisi "Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu"nun Tuzla Sedef Tersanesi'ndeki inşasında çalışmalar hızla devam ediyor.

Türk Deniz Kuvvetleri'nin harekat kabiliyetini artıracak, merakla beklenen Hücum Gemisi Anadolu'nun biten bloklarının montajına başlanırken, birleştirilip havuza indirilen kısım Anadolu Ajansı tarafından görüntülendi. "İnşa Başlangıç Töreni" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilen TCG Anadolu'da gelinen nokta ile ilgili AA muhabirine bilgi veren İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan projenin Türkiye için önemine işaret etti.

"GEMİNİN YAKLAŞIK YÜZDE 68'İ YERLİ"

Geminin yaklaşık yüzde 68'inin yerlilik oranı ile yapıldığının altını çizen Kalkavan, belli ekipmanların Türkiye'de üretilemediği için şu an dışarıdan alındığını, yüzde 100 yerli üretme yetisini kazanmaya doğru hızla gidildiğini anlattı.

Kalkavan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonu ile başlayan milli gemi projesinin tam gaz devam ettiğini ve Türklerin bu anlamda çok başarılı işler çıkardıklarının ve çıkaracaklarının altını çizdi. Kalkavan, denizcilik, gemi inşa sektöründe ard arda gemilerin Deniz Kuvvetlerine teslim edildiğine dikkati çekerek, Anadolu'nun da bu projelerden biri olduğunu söyledi.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >