YouTube, Brezilya Ligi'ni ücretsiz olarak yayınlayacak

YouTube, Brezilya Ligi'ni ücretsiz olarak yayınlayacak

En yetenekli oyuncuları dünya futboluna armağan eden liglerin başında gelen Brezilya Serie A için yepyeni ve oldukça sevindirici bir haber YouTube'dan geldi. YouTube, bundan böyle Brezilya Ligi'ndeki maçları ücretsiz olarak yayınlayacak....

Futbol, bir endüstri olmaya başladığından bu yana sayısız farklı "para" kaynağı oluşturmayı da başardı. Bunlar arasında en büyük gelir kalemlerinden birini ise hiç şüphesiz "yayın hakları" oluşturuyor. Yayın hakkı konusunda harcanan paralar ve bu konuya atfedilen önem her geçen gün artarken birçok farklı lig, birçok farklı ülke ve yayın organı tarafından oldukça büyük meblağlar ödenerek alınabiliyor. Dünyanın beş büyük ligi olarak sıralanan tüm ligler milyarlarca dolarlık değerle alıcı bulurken bu beşlinin dışındaki ligler de ciddi tutarlara değer görülebiliyor. Durum bu noktaya gelmişken herhangi bir ligin "ücretsiz yayınlanabileceği" fikri gerçekten oldukça ütopik geliyor.

30 farklı ülkede ücretsiz olacak!

Brezilya Ligi, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu birçok ülkede yayınlanan, oldukça ilgi çeken ve büyük yıldızları dünyaya armağan etmeyi başarmış bir lig olarak YouTube'un yeni hamlesiyle ücretsiz olarak izleyicileriyle buluşabilecek. YouTube, gelecek sezondan Brezilya Ligi'nde oynanacak yaklaşık 110 farklı maçı, Avrupa ve Asya'da bulunan 30 ülkede ücretsiz olarak yayınlayacak. Bu hamle, yürürlüğe girer girmez yeni liglerin sırada olup olmadığı merakla bekleniyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >