YouTube paylaştığınız videolardan para kazandığınızı yeni bir yöntemle belirtecek

YouTube
YouTube

YouTube, video paylaşımı konusunda rakipsizliğini sürdürürken Video Yöneticisi olarak içerik yükleyen kullanıcıları için yeni bir sekme yayınlamaya hazırlanıyor. YouTube’un yeni “sarı” imgesi kullanıcıların videoları için yeni bir değerlendirme olarak karşımıza çıkıyor.

1.5 milyarı geçmiş durumdaki aktif kullanıcı sayısıyla dünyanın altını üstüne getiren, video dendiğinde akla ilk gelen isim haline gelmiş olan YouTube, yenilik ve düzenlemelerine devam ediyor. Video içerik üreticileri için oldukça güçlü bir gelir kaynağı olan ve televizyonun tahtını salladığı bile söylenebilecek olan YouTube, “Video Yöneticisi” bölümünde yer alan “Para Kazan” simgesinde bazı değişikliklere gitti.

Bugüne değin, Video Yöneticisi bölümünde kullanıcıların gelir elde edebildiği videoları yeşil renkte, gelir elde edilemeyen videolarıysa siyah renkte dolar simgesiyle sisteme etiketleyen YouTube, sarı renkli dolar simgesiyle bu işaretlere bir yenisini daha ekledi.

YouTube’da bütün yaş aralıklarına hitap edebilen ve uygunsuz olabilecek içerikleri barındırmayan bir video ile, şiddet, uygunsuz dil, kan ya da katliam gibi hassas konuların yer aldığı videoların izlenme sayısı aynı olsa dahi, kazancı ciddi farklılıklar gösterecek. Bu farkın kullanıcılar tarafından daha kolay bir şekilde anlaşılmasını isteyen YouTube, her marka için uygun bulunmayarak daha az reklam alan ya da reklam verenler tarafından uygun bulunmayan videoları “sarı dolar” simgesiyle etiketlemeye başladı.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >