YouTube ücretli abonelik sistemini kaldırıyor

YouTube ücretli servislerini sonlandırıyor.
YouTube ücretli servislerini sonlandırıyor.

YouTube, 2013 yılı ortalarında başlattığı ve ilk özel içerik hamlesi olarak tarihteki yerini alan hamlesi, ücretli kanallar özelliğini iptal edeceğini ilan etti.

Netflix'in yaptığı gibi kullanıcılardan içerikleri karşılığında ücretler alan YouTube, National Geographic ve Susam Sokağı gibi çeşitli içerik üreticilerinin ücretli içeriklerinden komisyon alma sistemiyle çalışıyordu. Ücretli kanallar özelliği, izleyiciler arasında popüler olmadığı gerekçe gösterilerek 2017 Aralık ayında sonlandırılacak.

YouTube'un resmi blog'undan yapılan açıklamada Google, karara gerekçe olarak "ne içerik üreticileri ne de izleyiciler arasında ücretli içerik yönteminin popülerleşmemesini" gösterdi. Video paylaşım portalları arasında en popüler durumda bulunan YouTube'un aylık ücret karşılığında özel programlar ve reklamsız bir deneyim sunduğu YouTube Red ise karardan herhangi bir şekilde etkilenmeyecek. Bu özellik, şu an için yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanılabiliyor.

YouTube'un öncelikli hedefleri arasında video üreticilerinin para kazanabilmesi adına daha fazla sayıda sponsorluk anlaşması yapmak bulunuyor...

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >