YouTuber anne 'çocuklarına işkenceden' tutuklandı

​YouTuber anne 'çocuklarına işkenceden' tutuklandı.
​YouTuber anne 'çocuklarına işkenceden' tutuklandı.

YouTube'da 800.000 takipçisi olan ve platformun 'ünlü isimlerinden' biri olarak değerlendirilen Machalle Hackney, çocuklarına işkence ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Problemli annenin çocuklarını aç ve susuz bıraktığı ortaya çıktı.

Son dönemlerde YouTube üzerinde popülerleşenisimlerin ciddi hayran kitleleri ve etki alanları oluşturduğunu biliyoruz. Bir şekilde belli takipçi istatistiğine ulaşan insanlar bu seviyede kalabilmek için ellerinden geleni yaparken kimi zaman 'sınırı aşmalarıyla' da karşılaşabiliyoruz.

Bahsi geçen konuya verilebilecek en iyi örneklerden biri Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde ortaya çıktı. 48 yaşındaki Machalle Hackney isimli YouTuber annenin evine baskın yapan polis , dolaplara kilitlenmiş, susuz bırakılmış ve yetersiz beslenmiş çocuklar buldu. YouTube'da 800 bin civarında takipçisi olan annenin 'Fantastic Adventures' isimli bir kanalı bulunuyor. Bu kanalda 7 evlatlık çocuğu ile videolar hazırlayan Hackney'in çocuklara diyalogları unutmaları ya da tanıtımları doğru yapmamaları durumunda cezalandırdığı ortaya çıktı.

YouTube, problemli kadının YouTube kanalını kapattı.
YouTube, problemli kadının YouTube kanalını kapattı.

Çocukların performansıyla 800 bin abone ve 250 milyondan fazla izlenme oranı ulaşan kanalın arkasından da bir dram çıktı. Polisin evde yaptığı aramada kadının odasında iki kutu biber gazı, güvenlik cıvatası olan bir dolapveiçinde mobilyalar, battaniyeler, giysiler ve oyuncaklar bulunan penceresiz bir oda buldu. Çocuklar, memurlara biber gazı püskürtülerek dövüldüklerini, buz banyoları yapmaya zorlandıklarını, yiyecek, su, banyo gibi erişimi olmayan bir odada günlerce kilitlendiklerini söylediler.

YouTube üzerinde milyonlarca farklı isim ve kanal 'ünlü', 'popüler' gibi sıfatlarla kendilerine yeni dünyalar oluşturuyor.
YouTube üzerinde milyonlarca farklı isim ve kanal 'ünlü', 'popüler' gibi sıfatlarla kendilerine yeni dünyalar oluşturuyor.

Çocuklarını aç ve susuz bırakmış

Polis, çocukları susuz halde bulduklarını ve eve yapılan baskından sonra bir çocuğun yaklaşık 20 dakika boyunca su içtiğini aktardı. Çocuklardan birinin, Hackney’nin kendilerine defalarca biber gazı sıktığını açıkladı.

Öte yandan, aç olduğunu iddia eden kızlardan biri, kendisine verilen cipsi yemek istemedi. Neden olarak da, annesinin nefesinde fark edeceğini ve kendisini döveceğinden korktuğunu söyledi. Öte yandan polisin, 13 Mart'ta Hackney'in biyolojik kızının uyarmasıyla harekete geçtiği bildirildi.

YouTube, kanalı kapattı

Öte yandan olayın ortaya çıkmasıyla beraber harekete geçen YouTube, Fantastic Adventures isimli kanalı kapattı. Kanalın sayfasına girildiğinde ise 'Bu hesap, YouTube Topluluk Kuralları'nı ihlal ettiği için feshedildi' ibaresi ile karşılaşılıyor. Bu konularda çok eleştirilen YouTube'un sahibi olan Google'ın, özellikle çocuk kanallarındaki zararlı olabilecek içeriklerin kaldırılması konusunda yavaş kaldığı bilinen bir gerçek.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >