Yurt dışından getirilen elektronik ürünlere ek bandrol uygulaması başlıyor

Akıllı telefona
Akıllı telefona

Yeni yıl itibariyle yurt dışından getirilecek olan akıllı telefonlarda kayıt ve bandrol ücreti toplamda 620 TL'ye çıkıyor. Diğer elektronik ürünler için de benzer durumlar söz konusu. Konuyla ilgili ayrıntılar haberimizde:

Geçen ay başında yurt dışından getirilen ve Türkiye'de pasaporta işletilen telefonlardaki harç ücreti 170 TL'den 500 TL'ye yükselmişti. Resmî Gazete'de yayınlanan kararla birlikte uygulama yürürlüğe girmiş ve işlemler bu rakam üzerinden gerçekleştirilmeye başlanmıştı. Resmî Gazete'de yayınlanan yeni kararla bu rakam 2019'da 620 TL'ye çıkıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kararları kısmında maddeye ilişkin detaylar görülebiliyor.
Cumhurbaşkanlığı Kararları kısmında maddeye ilişkin detaylar görülebiliyor.

Resmî Gazete'de yayınlandı

Bugün Resmî Gazete'de yayınlanan yeni karar, ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilen cihazların bandrol ücretini kapsıyor. Böylece aslında televizyon, radyo, akıllı telefon ya da uydu alıcı gibi elektronik cihazlarda ek bandrol ücreti uygulaması başlıyor. Böylece yurt dışından elektronik ürün getiren kişilerin 20 euroluk ek ücreti daha ödemesi gerekiyor. Yani bu rakamla birlikte aslında telefon kayıt işlemi toplamda 620 TL'ye yükseliyor.

Ürünlere göre bu ek bedel çeşitleniyor. Hatta yeni düzenlemeyle televizyonlarda ekran boyutuna göre 10 euro'dan80 euro'ya kadar değişen farklı bandrol ücretleri alınıyor.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >