13 yıldır il il dolaşarak itikafa giriyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi nüfusuna kayıtlı olan 77 yaşındaki Hayreddin Burak her yıl bir il ve ya ilçede 'İtikâfa' giriyor. 13 yıl önce Almanya'nın Hamburg kentinde başlayan itikâf yolculuğuna bu yıl Van'da devam eden Seyyah Hayreddin Burak, bu yolculuğa kendisini Peygamber Efendimizin (sav) bir hadisinin kendisini sevk ettiğini söyledi.

"İŞTE 77 YAŞINDAKİ SEYYAHI YOLLARA DÜŞÜREN O HADİS"
77 yaşındaki Hayreddin Burak, "Resulü Ekrem (as) bir hadislerinde buyuruyorlar ki "Kim ahir zamanda unutulmaya yüz tutmuş bir sünnetimi ihya ederse ona yüz şehit sevabı vardır" ben de düşündüm ki ben her sene aynı şehirde itikâfa girersem oradaki insanlar zaten beni görür beni tanır ve bilirler. Dolayısıyla ben her yıl ayrı bir şehirde bu unutulmaya yüz tutmuş Sünnet'i Seniyeyi bu şekilde yaygınlaştırmak istiyorum. Çünkü bu sünneti kimse yapmıyor. Çok az kişi itikâfa giriyor. Bu husus beni teşvik etti. Bu şekilde her sene bir ile gidiyorum ki insanlar da beni görsün Allah rızası için bu sünneti yerine getirsin bu sünneti seniyye'ye hatırlasın ve yerine getirsin. İnşallah ömrüm yettiği kadar da bu sünneti devam ettireceğim. Çünkü her gittiğim yerde tanıştığım insanların dualarını alırım. Tanışıp kaynaşırız hem de o güzel ibadeti beraber yapmış oluruz" dedi.

"GÜNDE 2 BUÇUK SAAT UYKU DIŞINDAKİ TÜM ZAMANINI İBADETLE GEÇİRİYOR"
İtikâfa girdiğinde günde 2 buçuk saat uyuduğunu ve yeme içme dışındaki diğer vakitlerini Kur'an okuma, namaz, tesbihat, zikir ve diğer ibadetlerle geçirdiğini belirten Burak, 13 yıllık seyahatini şu şekilde özetledi. "1939 doğumluyum yani 77 yaşındayım. Bu ibadete ilk olarak Almanya'nın Hamburg kentinde başladım. Ondan sonra İstanbul'a geldim bir yıl orada itikâfa girdim. O zamandan bu yana üç aylarda da oruçlarımı tutuyorum. 13 yıl oluyor. Ondan sonra Erzurum Pasinler (Hasankale), daha sonra Horasan'a gittim. Daha sonra Ağrı' merkez ve Tutak ilçesi, Kars Kağızman'a gittim. Daha sonra Sarıkakamış ilçesine gittim geçen sene ise Rize'deydim bu sene de burası Van Tarihi Hüsrev Paşa Camii nasip oldu inşallah beraber elimiz kaldırıp sultanı kâinata yalvarıp devletimize, milletimize beraberce dua ediyoruz. Buradaki hocalarıma da minnettarım" dedi.
Gençlere tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmeyen Burak, özellikle geçlerden bu günlerin kıymetinin bilmelerini ve bu vatana sahip çıkmalarını istedi. Bilindiği üzere itikaf ibadeti Peygamber Efendimizin (sav) Ramazan ayının son 10 gününde dünya işlerinden el etek çekerek mescide kapanmak suretiyle yaptığı ve günümüzde unutulmaya yüz tutan sünnetlerinden bir tanesidir.