Suriye Savaşı gölgesinde kalan Lübnan'ın nefes kesen güzellikteki 35 fotoğrafı

Ortadoğu denildiğinde aklımıza hemen 'petrol' ve buna bağlı sebeplerden ötürü 'çatışma ve savaş' ortamının gelmesi kadar acı bir durum yoktur. Dünyanın en verimli toprakları, medeniyet tohumlarının atıldığı coğrafya ve binlerce değerli insan yetiştirmiş olan Ortadoğu, içinde bulunduğu durumu asla hak etmiyor.

Bölgenin vahalarından biri olan Lübnan, karışık dini yapıya sahip bir devlet olmasına rağmen sosyal yapının gerektirdiği politik dengenin kurulmasıyla, Ortadoğu'nun en düzenli ve yaşam koşulları oldukça uygun olan ülkelerinden biriydi. Ancak, 2010 yılında Suriye İç Savaşı'nın patlak verdiği bölgede çok şey değişti. Lübnan, Suriye ile sınır paylaştığı için, dalgaların ülkeye ulaşması çok uzun sürmedi. Lübnan'ı 2010 yılının başında 2 milyondan fazla turist ziyaret ederken, savaş başlar başlamaz bu sayı %48 oranında düştü.

GZT video ekibi olarak fotoğraflardan derlediğimiz videoda; 10 bin kilometrekarelik küçük bir ülke olmasına rağmen çok sayıda dağa, 225 kilometre sahil şeridine ve doğal vadilere ev sahipliği yapan Lübnan'ı izleyebilirsiniz.