YouTube'ta "Kısıtlı Mod" özelliği nasıl kullanılır?

"Kısıtlı Mod" özelliği sayesinde sakıncalı olarak işaretlenen videoların otomatik olarak gizlenmesini sağlıyor. Bu sayede çocukların karşısına normal şartlarda çıkan absürt içerikler filtrelenerek süzülüyor. Peki ama YouTube bu filtrelemeyi nasıl yapıyor?

YouTube'taki Kısıtlı Mod özelliği videonun başlığı, açıklaması, meta verileri, topluluk kuralları ve yaş kısıtlamaları gibi birçok farklı parametre üzerinden analiz yaparak sakıncalı olabilecek içerikleri filtreliyor. Üstelik bu sistem içerikte sıkıntı olabileceği gerekçesiyle otomatik olarak videolara gelen yorumları da gizliyor.

YouTube'ta Kısıtlı Mod'u aktif etmek için öncelikle sağ üstte bulunan profil simgesine tıklayarak alt menünün açılmasını sağlamak gerekiyor. Ardından alt kısımda yer alan "Kısıtlı Mod Kapalı" seçeneğinin aktif hale getirmek bu işlemi gerçekleştirmek için kâfi. Bu adım tamamlandığında YouTube yenilenerek sakıncalı olabilecek içerikleri tamamen ortadan kaldırıyor. Sırf bu adımı uygulayarak dahi YouTube'ta çocuklar için uygun olmayan içerikleri filtreleyebilmek mümkün.