Mehmetçik'in önünü açacak projeden ilk görüntüler: 'İnsansız Kara Aracı'​

Türk savunma sanayisinde güvenlik güçlerinin talepleri doğrultusunda geliştirilen hafif sınıf insansız kara araçlarının ilk örnekleri ortaya çıktı. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir twitter hesabından yaptığı paylaşımda: Hafif Sınıf İnsansız Kara Araçları Teknoloji Kazanım Yükümlülüğü sözleşmeleri kapsamında firmalar tarafından geliştirilen 1. ve 2. Seviye Hafif Atılabilir İnsansız Kara Araçlarımızın prototip gösterimlerini gerçekleştirdik.Takip eden değil, takip edilen Türkiye için çalışıyoruz., dedi.

Bilgi:
Uzaktan kumanda ve uydu kontrolü ile hareket edecek olan araçlar, İHA'larla da entegre çalışabilecek.
Modüler bir yapıya sahip araç ihtiyaca göre kamera donanımıyla keşif ve gözetleme, radarla tehdit tespit, yaralı kurtarma, mayın temizleme, farklı araçların çekilmesi gibi amaçlar için de kullanılabilecek.
Gelecek versiyonlarında dar sokaklara girebilmesi için ufalıp büyüyebilen araçlar geliştirilecek.
UKAP'ın 'drone'lara entegrasyonuyla daha geniş bir görüş alanı da elde edilebilecek.
Platform, uzaktan kumandalı kitiyle 3 kilometre mesafeden yönetilebiliyor. Operasyon süresi bataryayla minimum 5 saat iken, bu süre jeneratörle 8 saate kadar çıkabiliyor. Saatteki hızı 25 kilometre olan aracın hızını artırmaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Aracın taşıma kapasitesi ise 3 tona kadar çıkıyor.