İnternet alışverişinde yeni yöntem: Sanal aynalar

İnternet üzerinden alışveriş çok yakın zamanda bambaşka bir hale gelecek. Parfüm satışlarında ekrandan bileğine sıkarak deneme şansı belki uzun bir zaman daha bizimle olamayacak. Ancak işmakyaj malzemelerine, giyime, diş beyazlatma ürünlerine gelince şimdiden alışveriş öncesi sanal olarak deneme şansı ne mutlu ki bizlerle. Hatta şimdi sanal bir ayna teknolojisiyle pazar yerindeki on binlerce gözlüğü deneme şansımız olacak.
Smashing Ideas ekibi öyle bir yazılım geliştiriyor ki kamerası olan herhangi bir akıllı cihazdan istediğimiz gözlüğü deneyebileceğiz. Şu anda benzer teknolojileri geliştiren başka firmalar da var piyasada ancak bu firma açık ara ileride. Çektiğiniz fotoğraf üzerine gözlüğü yerleştirmek yerine canlı olarak –bir ayna gibi– hareketinizi algıladıkça gözlüğün büyüklüğünü ve açısını ayarlıyor.
Teknoloji uzmanları ve pazarlamacılar bu akıllı aynaların internet satışlarında çok büyük etkiler yaratacağından emin. Gerçek bir mağazadaymış gibi ürünü üzerimizde deneme şansı alışveriş kararlarımızı da büyük firmaların satış taktiklerini de değiştirecek gibi görünüyor.

Kaynak: http://www.nolm.us/internet-uzerinden-alisveriste-yeni-bir-sayfa-aciliyor-sanal-aynalar/