İnternet fenomeni çiğ köfteci!

Eskişehir'de çiğ köfte satışı yapan Kemal Güner Poyraz (35), internet üzerinden gelen sipariş yorumlarına verdiği cevaplarla fenomenler arasındaki yerini aldı.
Sosyal medyada müşterileri tarafından adına fan sayfası açılan ve bir yemek sipariş sitesi üzerinden gönderdiği ürünlere yorum yapan Kemal usta, müşterilere verdiği cevaplarla son zamanlarda fenomen haline geldi.
Eskişehir'de açtığı çiğ köfteci ile uzun uğraşlar sonunda büyüyerek kentin farklı mahallelerinde de şubeler açan Kemal Güner Poyraz, işlerin büyümesi ile internet üzerinden sipariş almak için bir firma ile anlaştı. Anlaştığı sitede online sipariş alarak müşterilerin evlerine servis yapan Kemal usta, müşterilerin yaptıkları yorumlara, içten ve esprili şekilde cevaplar veriyor.

BORÇLARI BİTİNCE DİLİ ÇÖZÜLDÜ
Poyraz, "Yıllarca o kadar çok gittiğimiz paketlerde, müşterilerle temaslarda o kadar çok muhabbetler, o kadar çok konular döndü ki, yıllar önce çok borcumuz olduğu için müşterilere gereken cevapları veremiyorduk. Borcumuz azaldıkça yeni yeni cevaplar vermeye başladık. Bu borçla mütevellit bir şey. Borçta ufak ufak bittiği için artık tamamen gönül rahatlığıyla geçmişten bugüne kadar içimizde biriktirdiğimiz her şeyin cevabını çok kolay bir şekilde verebiliyoruz" dedi.

"SIRF LAF İŞİTMEK İÇİN YORUM YAZAN İNSANLAR BİLE VAR"
Bazı müşterilerin kendisinin verdiği esprili cevapları duymak için bile yorum yazdığını belirten Poyraz, "Şimdi sırf laf işitmek için bile yorum yazan insanlar bile var. Sektör o kadar garip bir hale gelmiş ki, kimisi laf işitmek için cevap istiyor bizden, kimisi de tamamen memnuniyetini bildiriyor. Geri dönüşlerin çoğunda hemen hemen güzel yorumlar alıyoruz. Hatta bizim esprimize esprili bir şekilde yönlenen, günümüzün fenomen konularıyla karşımıza çıkan bir sürü insan var. Biz de gereken cevapları kimi internet kanallarında izleyerek bakıyoruz, kimi günlük komik anılar bizim içimizde de geçiyor onlardan esinlenerek gidiyoruz. Ama kötü yorum olarak düşünürsek, zannedersem 1-2 tane var, onları da en son rahmetli babam söylüyordu bana. Hoşuma bile gitmiyor değildi diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

O KIZ BAŞKASIYLA EVLENMİŞ
Kemal ustanın müşterilere verdiği cevaplar arasında bulunan, "Böyle bir iltifatı en son annem kız istemeye gittiğinde duymuştum" yorumu sonrası bazı müşteriler sosyal medyadan o kızın durumunu sorgulamaya başlamıştı. Kızın hikayesinin acı bir aşk acısına döndüğünü ifade eden Kemal Güner Poyraz, "Son günlerde özellikle birçok kişi bunu mutlaka soruyor, sosyal medyadan da soruyor 'Acaba o kıza ne oldu?' diye. O kızın hikayesi aslında çok farklı. Mahalle sürecinden sonra annem dayağın şiddetini arttırdı ama bünye artık sabit, kız kazanmaya başladı. Ondan sonra babamla beraber koordineli bir şekilde akşam ezanından sonra eve girdiğim için sopa yemeye başladım. Bünye alıştıktan sonra artık ortaokul seviyelerine geldim. Kızla beraber aynı ortaokula gittik, aynı liseye gittik, ben üniversiteyi kazandım bir sene sonra arkamdan o geldi. Ama kaderin acı sillesi ki, ne yazık ki yakın bir arkadaşımla evlendi. Burada da acı bir aşk hikayesi doğuyor aslında ama şu anda da boşandılar onu da ileteyim yani" ifadelerini kullandı.

MÜŞTERİLER İÇİN ÖZEL HATIRA BARDAKLARINA İLGİ ÇOK
Müşterilerinin gösterdiği ilgiye karşılık birer hatıra olması için özel bardaklar hazırlattığını ve kendileriyle gönül bağı kurduğunu da anlatan Poyraz, şöyle devam etti: "Türkiye'nin o kadar çok ilinden, o kadar çok yerinden kendimize talepler var ki, tanışmak isteyenler. Ankara'dan otostop çekerek gelen öğrencilerle tanışıyoruz. İstanbul'dan gelen insanlarla karşılaşıyoruz. Biz de gönüllerini almak istedik. Karikatürlü, yapmış olduğumuz cevapların yer aldığı bardaklar oluşturduk. Bunları da şu an Türkiye'nin her yerine gönderiyoruz. İçtikçe bizi hatırlarlar umarım, bilmiyorum nasıl olacak. Geri tepkileri de şu an sosyal medyadan görüyoruz. Bence keyifli bir çalışma oldu. Onlara da çok teşekkür ediyorum, bizim de gönül bağımız bunlarla bu şekilde sonlanmış oluyor."

"BAĞRINDAN KIL FIŞKIRAN ERKEKLER BANA YÜKSELMESİN"
Bardaklara Türkiye'nin hemen her yerinden her kesimden insanın ilgisinin olduğunu ve bazen ilginç diyaloglar yaşandığını da aktaran Poyraz, şöyle konuştu: "Türkiye'nin hemen hemen her yerinden var. Hatta en son Kars'tan bir ağabeyimiz aradı, güzel şivesi ile bizden bardak istedi. Kendisinin kamyoncu olduğunu duyduğumuz zaman hemen biz kargoyla gönderme taraftarı olduk. Halbuki kendisi gelip bizimle tanışmayı çok istedi ama ben henüz hazır değilim öyle bir olguya. Belki personelimden tanışmak isteyen vardır, Emre Bey bu konuda çok iyidir mesela, tanışma anlamında. Ben hazır değilim, yani benim bünyem henüz kaldırmıyor. Ama çok teşekkür ediyorum Karslı ağabey seni de çok seviyorum. Şu an Tokat olsun, İstanbul olsun, Ankara, İzmir bu bölgelere o kadar çok bardak gönderdik ki, herhalde 200 taneyi falan geçmiştir. Ama özellikle istirham ediyorum, 2'ye 5, kalıplı, çok büyük ağabeylerimiz, eğer bağrınızdan fazla bir şekilde kıl fışkırıyorsa, lütfen bana doğru yükselmeyin. Biz bardağımızı adres verdiğiniz takdirde mutlaka size göndereceğiz, hiç şüpheniz olmasın."