5 yaşındaki kız çocuğu annesi tarafından darbedilmiş halde bulundu

Gaziantep'te Cihan Yıldız, kızı Firdevs Yıldız'ı (5), evinde darbedilmiş halde buldu. Hastaneye kaldırılan Firdevs'in günlerce aç bırakılıp, şiddet gördüğü ortaya çıktı. Küçük Firdevs yoğun bakıma alınırken, şüpheli olarak anne Fatma Yıldız gözaltına alındı.
Olay, dün akşam saatlerinde Onur Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre köyündeki arazisine giderek birkaç gün kalan Cihan Yıldız, eve döndüğünde kızı Firdevs'i darbedilmiş halde görünce 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Sağlık ekiplerince Dr. Ersin Arslan Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne kaldırılan Firdevs Yıldız'ın yapılan kontrolünde günlerce aç bırakılıp, şiddet gördüğü tespit edildi. Daha sonra özel bir hastaneye sevk edilen küçük Firdevs, yoğun bakıma alındı. Polis, şüpheli olarak yüzde 50 zihinsel engelli raporu olan anne Fatma Yıldız'ı gözaltına aldı. İfadesi alınan anne Yıldız, daha sonra İl Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne götürüldü.

Eşinin en ağır cezayı almasını isteyen Yıldız, İsterim ki; raporu olduğu halde cezaevinden hiç çıkmasın. Müebbet yatsın. Çocuğuma da yazık, günah. Eve geldiğimde kapıyı çalmama rağmen hiçbir şekilde açmadı. Kiracının evinden girdim ve çocuğumu bu halde buldum. Gelmesem, yetişemesem; çocuğum belki de ölecekti. Devletimden çocuklarım için yardım istiyorum diye konuştu.