ABD Başkanı Donald Trump, Miami'de Cumhuriyetçi Kongre üyelerinin katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, cinsiyet politikaları ve hükümet harcamaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Trump, görevinin ilk haftasında imzaladığı başkanlık kararnamesiyle, ABD hükümetinin resmi olarak yalnızca iki cinsiyeti erkek ve kadın tanıdığını belirtti. Bu kararın alınmasının zor olduğunu ifade eden Trump, 'Erkek ve kadın olmak üzere sadece iki cinsiyet olduğunu Birleşik Devletler hükümetinin resmi politikası haline getirdim.' dedi.
Ayrıca, Trump, Biden yönetiminin bütçe harcamalarını eleştirerek, Lesotho'daki LGBT projelerine 8 milyon dolar, 'trans fareler üretimi' için 8 milyon dolar ve Orta Amerika'da yerli halkların ve Afro-Kolombiyalıların güçlendirilmesi için 60 milyon dolar ayrıldığını iddia etti. Bu tür harcamaların gerekliliğini sorgulayan Trump, 'Kimse bunun ne olduğunu bilmiyor. Kimsenin adını bile duymadığı Afrika ülkesi Lesotho'da LGBT'li fareleri teşvik etmek için 8 milyon dolar. Orta Amerika'da yerli halkların ve Afro-Kolombiyalıların güçlendirilmesi için 60 milyon dolar.' ifadelerini kullandı.